Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

CEAI TROSCOT 50gr ADSERV

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


afectiuni renale, reumatism, guta, hipertensiune,
anorexie, convalescenta, TBC pulmonar, diaree,
hemoroizi,cistite, pielite, nefrite, glicemie

   


Afectiuni pe care le trateaza : afectiuni renale, reumatism, guta, hipertensiune,anorexie, convalescenta, TBC pulmonar, diaree,hemoroizi,cistite, pielite, nefrite, glicemie
Ceai de Troscot impreuna cu ceai de napraznic preparat si consumat jumatate /jumatate cu ceai de napraznic dupa reteta de lai jos baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa, duce la scaderea valorilor glicemiei si in multe cazuri opreste evolutia bolii, mai ales daca este respectat si regimul alimentar prescris de medic
Ambalare ceai troscot : 50 gr.

Troscot ca medicament

Boli interne

 Bolile omului vârstnic - ateroscleroză, acciden¬tele vasculare. Produce un efect de creştere a elastici¬tăţii vaselor sanguine, prin conţinutul său în siliciu şi flavonoide.

 Bolile aparatului urinar - cistite, pielite, nefrite. Flavonozidele au un puternic efect diuretic.

 Bolile aparatului respirator (bronşite, traheite, edeme pulmonare). În vreme ce siliciul anorganic produce la nivel pulmonar boala numită silicoză, siliciul organic este recomandat în vindecarea afecţiunilor pulmonare.

 Bolile aparatului locomotor - osteoporoza. S-a dovedit ştiinţific că siliciul solubil (organic) ajută, alături de factorii hormonali, la formarea calciului în oase. Studii biochimice au arătat că, în organism, concentraţia de siliciu scade, odată cu vârsta, această scădere ducând la creşterea fragilităţii şi porozităţii osului, prin epuizarea calciului.

 Bolile aparatului digestiv - esofagite de reflux, gastrite, boală ulceroasă, diaree. Acţiunea de vin-decare se datorează mucilagiilor şi taninurilor din plantă.

 Boli reumatice. Siliciul organic din troscot joacă un rol important în formarea şi refacerea ţesu-tului conjunctival al cartilagiilor şi ligamentelor, acestea fiind cele mai afectate în boala reumatismală.

Boli externe                           

Troscotul dă bune rezultate în bolile pielii şi ale anexelor acesteia - păr, unghii. Prişniţele cu soluţii extractive din troscot (infuzie sau decoct) pot contribui la atenuarea ridurilor, cunoscându-se faptul că siliciul solubil (organic) joacă rol de catalizator în formarea colagenului şi elastinei, două proteine din structura pielii, răspunzătoare de elasticitatea acesteia. (Concentraţia colagenului şi elastinei scad odată cu vârsta.)

Farmacia Verde va  recomandă aplicarea de comprese cu ceai de troscot pe faţă, înainte de folosirea cremelor antirid sau antioxidante, care au în compoziţia lor vitamina A, vitamina E, coenzima Q10 şi resveratrolul, din extractul moale de tescovină. Acţiunea acestor creme este îmbu¬nătăţită prin aplicarea în prealabil a compreselor cu ceai de troscot.

* Afecţiuni sângerânde - răni, zgârieturi, hemoroizi şi fisuri anale cu scurgeri de sânge. Acţiunea sa se datorează proprietăţilor hemostatice ale preparatelor din troscot, care au în compoziţie taninuri. În cazul acestor afecţiuni, se toaletează zona cu ceai preparat din troscot, după care urmează aplicarea unor pomezi de uz topic, precum: pulberi, unguente, creme sicative sau cu antibiotice.

 Pentru hemoroizi şi fisuri anale - intern, se administrează una din formele farmaceutice prezentate în continuare (ceai, tinctură sau vin), iar extern, după spălarea cu ceai de troscot, care conţin extracte naturale

 

Sfatul farmacistului : Pentru aşa-numita "apă la genunchi", se recomandă a fi folosită o cataplasmă obţinută dintr-un amestec de tescovină foarte fin măcinată şi argilă uscată, încorporate într-un ceai de troscot, până se obţine o pastă moale, care se întinde uşor în jurul genunchilor.

Pulberea de tescovină poate fi uşor obţinută în gospodărie

Preparate din troscot

Din troscot se pot obţine mai multe forme farmaceutice, unele având ca solvent apa (ceaiurile: infuzia şi decoctul), altele alcoolul (tinctura) şi vinul.

 

Infuzia  ceai troscot

Mod de preparare: 2 linguri de plantă măcinată groscior se opăresc cu 250 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 30 minute, după care se filtrează.

Se consumă 2 căni pe zi, îndulcite după gust.

 

Decoctul din troscot

Mod de preparare: 4 linguri de plantă uscată şi mărunţită groscior se fierb la foc mic, timp de 30 minute, în 500 ml apă, într-un vas, de preferinţă din inox sau emailat. Se va avea în vedere să se completeze la final apa evaporată. Se filtrează fierbinte, prin tifon sau vată medicinală, umectată cu puţină apă înaintea filtrării, altfel o parte din soluţia extractivă se va pierde din cauza îmbibării filtrului din vată.

Se administrează, intern, 2 ceşti pe zi, iar extern se foloseşte pentru toaletarea diferitelor afecţiuni sângerânde.

Pentru obţinerea unor preparate în cantităţi mai mari şi cu termen de valabilitate mai lung, vă prezentăm alte două forme farmaceutice: tinctura şi vinul.

 

Tinctura de troscot

Mod de preparare ceai troscot: se foloseşte modul clasic de preparare a tincturii, şi anume: 20 grame troscot uscat şi măcinat groscior se pun la macerat în 100 ml alcool alimentar sau alt produs distilat, obţinut în gospodărie, timp de 10 zile, agitându-se de 3-4 ori pe zi. Se filtrează prin tifon, după care se lasă la decantat în frigider, timp de 6 zile, pentru o deplină limpezire. Se trece uşor partea limpede într-un alt flacon, îndepărtându-se eventualul reziduu care s-a depus pe fundul vasului. Se păstrează în flacoane de sticlă sau plastic prevăzute cu dop picurător. Termenul de valabilitate este de 2 ani de la data preparării. Dacă se observă depuneri pe perioada păstrării, se agită flaconul înainte de utilizare.

Doza uzuală este de 30 picături, de 2 ori pe zi.

Vinul de troscot

Mod de preparare: 100 g plantă uscată, mărunţită groscior, se lasă în contact, timp de 30 zile, cu un litru de vin alb, agitându-se de 2-3 ori pe zi. După 30 zile, vinul se filtrează şi se pune la păstrat în flacoane, de preferat de 200 sau 250 ml.

Doza terapeutică este de 30 ml (o ceaşcă), de 2 ori pe zi, înainte de masă.