Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

SIROP NATURAL AFINE ROSII 500ml ADVENTURE

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


 

 

SIROP NATURAL AFINE ROSII 480ml ADVENTURE

 

Afinele roşii au proprietati antivirale, dar puterile de vindecare ale fructelor au efect doar in cazul femeilor.

Afinele rosii, numite si merisoare, sunt fructe cu doua insusiri benefice majore pentru sanatatea omului

   


SIROP NATURAL AFINE ROSII 480ml ADVENTURE

 

SIROP NATURAL AFINE ROSII 500ml ADVENTURE

 

Afinele roşii au proprietati antivirale, dar puterile de vindecare ale fructelor au efect doar in cazul femeilor.

Afinele rosii, numite si merisoare, sunt fructe cu doua insusiri benefice majore pentru sanatatea omului, anume:

1. previn infectiile in organism
2. protejeaza organismul de bolile cronice, in primul rand de cele cardiovasculare, prin cel mai mare continut de antioxidanti dintre toate fructele comune.
Afinul rosu (merisorul) este un arbust stufos de 10-30 cm inaltime, care creste la altitudini mari, in pajisti si luminisuri. La noi in tara se gaseste pe tot lantul carpatic, dar mai mult in Muntii Apuseni.
Locuitorii din zonele bogate in afine rosii isi tratau inca din vechime o serie de boli, in special cele ale tractului urinar, consumand aceste fructe. Faptul a atras atentia oamenilor de stiinta, care au initiat ample programe de cercetare asupra afinelor rosii.

Rezultatele n-au intarziat sa apara. Chiar daca primele rezultate ale cercetarilor au confirmat proprietatile antiinfectioase, remarcate cu sute de ani in urma de catre populatiile locale din satele Muntilor Apuseni. Investitiile recente, orientate in primul rand spre infectiile tractului urinar, arata ca afinele rosii impiedica atasarea bacteriilor patogene, de exemplu E.coli, la peretii acestuia, prevenind astfel imbolnavirea. Mai mult, au fost identificate principiile active responsabile pentru aceasta importanta proprietate, anume, asa-numitele proantocianide, ce fac parte dintr-o clasa mare de substante naturale, aceea a flavonoidelor. Prin eficienta lor deosebita, proantocianidele din afinele rosii arata aceeasi insusire de impiedicare a fixarii la mucoasa diferitelor organe si fata de alte bacterii. Experimente in acest sens au demonstrat ca ele actioneaza pozitiv atat fata de Helicobacter pylori, responsabila pentru ulcerul gastric, cat si fata de Streptococcus mutans, responsabila majora pentru cariile dentare, constatandu-se ca o simpla clatire a gurii cu suc de afine rosii duce la micsorarea coloniei bacteriene de cateva ori.
Teste pe voluntari au stabilit, de asemenea, ca un consum de 250 ml suc de afine rosii pe zi, luat in 2-3 reprize, impiedica bacteriile patogene sa se fixeze in organism, actiunea durand circa 10 ore.

Deci, consumul de afine rosii, indiferent sub ce forma (fruct crud sau deshidratat, suc, sos etc.), este bine sa se faca in mai multe reprize.
Capacitatea afinelor rosii de a preveni aderarea bacteriilor patogene la nivelul diferitelor organe poate avea implicatii foarte importante.

Ajutand organismul sa-si mentina sanatatea, consumul de afine rosii scade numarul de infectii si prin aceasta reduce dozele de antibiotice, o problema globala de sanatate.

Studii preliminare au relevat o actiune pozitiva a merisoarelor si in cazul unor tumori canceroase.

Un grup de cercetatori canadieni au aratat ca celulele canceroase de la nivelul glandelor mamare prezinta o incidenta mai redusa de a evolua spre tumori, daca se consuma afine rosii.
In prevenirea bolilor cronice, cum sunt cele cardiovasculare, reumatice, canceroase, s-a dovedit fara nici un dubiu rolul important al antioxidantilor, ce sunt continuti in cantitati mari in afinele rosii.
Se stie ca antioxidantii au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi din organism, specii extrem de reactive si de periculoase, carora le suntem expusi pe tot parcursul vietii.

Organismul nostru produce el insusi antioxidanti pentru contracararea fenomenelor oxidative, dar nu intotdeauna in cantitati suficiente, mai ales in starile de stres.

In consecinta, suplimentarea de antioxidanti prin dieta este esentiala.

Alimente bogate in antioxidanti, fructele si legumele sunt foarte indicate pentru o dieta sanatoasa.

Si cum s-a mentionat, afinele rosii contin cea mai mare cantitate de antioxidanti dintre toate fructele cunoscute.

Un motiv temeinic pentru a fi incluse intr-o dieta sanatoasa, mai ales ca au si proprietati antiinfectioase remarcabile.

Mod de ambalare sirop de afine rosii : sticla 480 ml