Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

Cardamom

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


imbunatateste vecerea, afectiuni digestive,
infectii, ameteli, intoxicatii, raceala, tuse, bronsita
afrosidiac, oboseala fizica

   


Proprietati terapeutice ale  cardamomului  20 de motive pentru care trebuie sa il folosesti

- Imbunatateste vederea si reduce stresul  - o lingura de cardamom in amestec cu o lingura de miere - zilnic dimineata inainte de micul dejun

- Tonic digestiv - o lingurita de cardamom pusa intr-un pahar cu apa plata

- Infectii orale si dureri de dinti - dupa ce ne spalam pe dinti luam un amestec de o lingurita de miere cu o lingurita de cardamom o plimbam prin toata gura dupa care o inghitim treptat

- Ameteli si stari de confuzie - un pahar de suc de lamaie cu o lingurita de zahar si o lingurita rasa de cardamom

- Cresterea poftei de mancare - o combinaţie din 5 picaturi de tinctura de cardamom si 15 picaturi de tinctura de genţiană

- Boala celiaca - ajută la combaterea simptomelor provocate de intoleranta la gluten - o lingurita de cardamom pusa intr-un pahar cu apa plata

- Afrosidiac - impotenta sexuala- Arabii, mari cunoscatori ai puterilor plantei, sunt cei care au denumit-o “samanta dragostei”. Cardamomul este apreciat ca afrodiziac, retrezind, spun ei, nu numai apetitul sexual, ci mai ales “focul interior al dragostei”.

Un preparat deosebit de simplu si eficient in caz de oboseala fizica ori nervoasa sau de lipsa a apetitului sexual, se obtine amestecand un galbenus de ou proaspat cu o lingurita de miere si un varf de cutit de seminte de cardamom macinat.

- Faringita , laringita, amigdalita - gargara cu infuzie de scortisoara si cardamom

- Tratarea impotentei, frigiditatii, oboselii, aerofagiei si a digestiei lente     cu ajutorul tincturii de cardamom – zilnic se iau 15-20 picaturi puse intr-o lingurita de miere, zahar sau pe o bucatica de paine de secara.  

- Curatarea dintilor - cardamom in amestec cu pasta de dinti                                                                                                                                                                                                   

- Cardamomul este folosit si pentru afectiuni digestive, infectii ale gingiilor, congestie si pentru dizolvarea calculilor biliari si a pietrelor la rinichi.

- Antidot la veninul de sarpe si scorpion – se toarna 15-20 picaturi de tinctura de cardamom pe muscatura si se ia si pe cale orala aceeasi cantitate puse intr-o lingurita de miere, zahar sau pe o bucatica de paine (aceasta metoda era folosita inca din antichitate)

- Intoxicatii diverse - se recomanda consumul zilnic, pe stomacul gol, a 10 seminte intregi de cardamom.

Prin compusii pe care ii contine cardamomul poate avea o serie de beneficii pentru sistemul digestiv, imbunatatind digestia si crescand apetitul. De asemenea, ajuta la reducerea gazelor in tubul digestiv, prevenind greata si varsaturile.

Raguseala – dureri in gat - ceaiul preparat din cardamom si scortisoara cate o lingurita din fiecare la o cana

Cardamomul este foarte bun si in tratarea racelilor. Semintele de cardamom au un efect incalzitor, util in tratarea racelilor, tusei sau bronsitei, mai ales cand acestea sunt insotite de frisoane. Se iau 4 g cardamom, 2 g ghimbir si 2 g boia iute (toate macinate foarte fin), se amesteca cu 4 lingurite de miere si se consuma toata cantitatea in cursul unei zile, impartita in 3 portiuni, cu 15 minute inainte de masa.

Despre Cardamom stiati ca :

In Orientul Mijlociu, praful de cardamom verde este utilizat ca si condiment pentru mancarurile dulci, dar si ca aroma traditionala in ceai si cafea.

De la cardamom se utilizeaza semintele care se recolteaza si se pastreaza in fructul nedesfacut, altfel isi pierd aroma foarte repede. In pastaile inchise, aroma poate rezista un an. Gustul cardamomului verde este mai fin decat cel al cardamomului negru. 

 La arabi, cafeaua aromata cu cardamom este foarte apreciata. In acest scop ori se adauga cateva pastai in cafeaua fierbinte ori cateva seminte la macinarea cafelei. Cardamomul este deseori folosit pentru mancarurile orientale cu orez si carne.  Popularitatea sa este mai mare in tarile scandinave unde este folosit pentru prepararea carnatilor, prajiturilor si produselor de patiserie.

Cardamomul este considerat al treilea cel mai scump condiment din lume (dupa sofran si vanilie), iar pretul ridicat reflecta reputatia parfumului condimentului. Cea mai mare parte a cardamomului este utilizata la prepararea cafelei. Cafeaua cu aroma de cardamom, simbolul ospitalitatii arabe, poate fi preparata prin adaugarea cardamomului proaspat macinat in continutul cafelei pudra.

Cardamomul este o planta originara din India si Sri Lanka, ce face parte din aceeasi familie cu ghimbirul. Cu toate ca India este cel mai mare producator de cardamom, numai o mica parte din productia indiana este exportata din cauza marii cereri interne. Principala tara exportatoare este Guatemala, unde cultivarea cardamomului a fost introdusa de mai putin de un secol si unde, tot cardamomul este cultivat pentru export.  De asemenea, acesta mai este cultivat si in Mexic, Indonezia. precum si in alte zone din sudul Asiei.

De la cardamom se utilizeaza semintele, care se recolteaza si se pastreaza in fructul nedesfacut. Desi aroma propriu-zisa este continuta de uleiurile din seminte, condimentul se pastreaza sub forma de pastai nedeschise pentru a-si conserva aroma. Exista doua soiuri de cardamom cunoscute sub numele de  Elettaria si Amomum. Cardamomul original este cel cu samanta verde Elettaria – cardamomul verde

Cardamomul este cunoscut drept condiment inca din Antichitate. Pe vremea egiptenilor, era folosit pentru improspatarea respiratiei si albirea dintilor, iar indienii il recomandau pentru tratarea afectiunilor renale, a bolilor de piele, dar si a obezitatii.

Cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, pretul lui fiind depasit numai de sofran, vanilie si trufe. Costul ridicat reflecta foarte bine si reputatia aromei sale.

Mod de utilizare cardamom macinat : se pune ca adaos aromat deosebit  in :  mancare , garnitura de cartofi, peste, cafea , ceai etc.

Atentie : nu se utilizeaza mai mult de 3-5 gr. zilnic si de preferinta pana in ora 16.00 deoarece energizeaza foarte mult (creste apetitul sexual). si riscati sa nu dormiti noaptea.

Tinctura de cardamom se poate prepara in casa din 100 g de cardamom macinat fin, peste care se pun 500 ml de alcool de 50 de grade. Amestecul se lasa la macerat timp de 5-6 zile, agitandu-l din cand in cand. La sfarsitul perioadei, amestecul se filtreaza prin tifon si se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare                                                                                                                                                                                                                  

Cardamomul are un parfum deosebit, fin si puternic, dulce si iute, ce lasa pe limba un  gust de lamaie, camfor si portocala.

Cardamomul are proprietati antioxidante, antibacteriene, antivirale si antifungice.

Semintele foarte aromate ale acestei plante sunt deopotriva un stimulent nervos si un antitoxic. In Orient este utilizat in cafea, pentru a-i potenta calitatile stimulatoare, a-i imbogati aroma si pentru a-i reduce din toxicitate. Pentru a neutraliza actiunea cofeinei, teobrominei si teofilinei din cafea, se adauga in aceasta 4-5 seminte (sau cantitatea echivalenta de pulbere).

Respiratia urat mirositoare, alergiile respiratorii, astmul bronsic si congestia pulmonara pot fi atenuate cu cardamom.

Ajuta la purificarea organismului, este un foarte bun detoxifiant.

Cardamomul are proprietati tonice , revitalizante si afrodisiace.

Este benefic in tratarea ulcerelor bucale, infectiilor tractului urinar, precum si pentru circulatia sangelui in plamani