Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

Faina integrala de grau ecologic

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


alimente bio, faina integrala de grau ecologic
mancare bio sanatoasa

   


FAINA INTEGRALA DE GRAU ECOLOGIC 500gr SOLARIS BIO
 Bogata in Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E
 Aliment din categoria alimente bio
Acţiuni:
Antidiuretic, emolient, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general.

Indicaţii:
Demineralizare, anemie, rahitism, afecţiuni maligne (cancer), diabet, obezitate, afecţiuni neurologice, cardio-vasculare, digestive, renale, pulmonare, genitale (adenom de prostată, fibrom uterin, impotenţă sexuală, frigiditate, sterilitate, prostatită), psihastenie, convalescenţă, sarcină, lăuzie, creştere, astenie, îngrijirea tenului şi pielii.

RETETE:
APĂ DE GRÂU - 250 g făină integrală de grâu se pun la macerat într-un vas de ceramică sau sticlă într-un litru de apă de izvor sau minerală, timp de 12 ore. Se strecoară şi se beau câte 150 ml dimineaţa, pe stomacul gol, timp de trei zile. Indicat mai ales pentru adenom de prostată şi retenţie urinară.

CHAPATI - Se amestecă făina cu apă rece şi sare până devine un terci subţire, se acoperă şi se lasă la rece timp de două ore, după care se frământă bine aluatul format şi se formează turte care se coc fie pe o tablă încinsă, fie la cuptor. Se consumă simple, în locul pâinii sau acoperite cu pastă de soia, salate

DEJUNUL KOLLATH - Profesorul KOLLATH a descoperit metoda de a face grâul digerabil fără nici un fel de fierbere. Astfel făina devine asimilabilă în întregime, iar prin adăugare de fructe, se îmbunătăţeşte gustul şi creşte mult valoarea alimentară a dejunului.

Mod de preparare: în reţeta de bază, cantităţile de ingrediente pentru o porţie obişnuită sunt: 30-40g (2-3 linguri) de făină completă, proaspătă de grâu; 3-5 linguri de apă; 1-2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă; 15-20g fructe uscate, tăiate eventual în două; 100g mere, rase în momentul folosirii, sau orice alte fructe foarte bine coapte, de sezon; 1 lingură de migdale, alune pisate sau nuci, la alegere. Seara se pun cele 30-40g de făină proaspătă de grâu într-un vas special. La aceasta de adaugă 3-5 linguri de apă, dar niciodată lapte. Se amestecă până se omogenizează şi se lasă la temperatura camerei (20°C) până a doua zi de dimineaţa. Cerealele se vor umfla, devenind o pastă semifermă, în timp ce au loc transformări cărora li se pot atribui o bună parte din valoarea dietetică a dejunului Kollath. într-un alt vas se pun la înmuiat fructele, tăiate în două dacă este cazul. A doua zi de dimineaţa, conţinutul celor două vase se amestecă, folosindu-se totodată şi apa pentru inmuierea fructelor uscate, şi se adaugă în continuare cele 2 linguri de suc proaspăt de lămâie. Adăugăm apoi cele 10Og de mere rase sau pere, sau orice alte fructe se sezon, cât mai bine coapte, zdrobite: fragi, cireşe, căpşuni, prune, piersici, caise etc. Se pudrează apoi acest amestec cu nucile, migdalele sau alunele pisate. Pentru a crea o oarecare variaţie, se poate adăuga după dorinţă fie frişca proaspătă fie o lingură de miere. Astfel o persoană va dispune de o porţie completă. Merele vor fi rase chiar în momentul servirii, pentru a evita oxidarea (este bine să se folosească o râzătoare inoxidabilă, deoarece pulpa mărului trebuie să rămână albă). Prin urmare, dejunul va fi siropos, dar nu lichid.

GOMAJ COSMETIC - Se umezesc 2-3 linguri cu făină integrală în apă rece şi se masează faţa şi pielea. Curăţă, tonifică şi regenerează. Pusă în apa de baie (500 g la 251 apă) elimină oboseala, stresul, bolile de piele.

SUFLEU DE VINETE:
Ingrediente: 2 vinete, 2 cani lapte, 4 cani faina integrala de grau, 6 oua, 2 lingurite sare, 1 lingurita rozmarin si alte mirodenii.

Mod de preparare:
Vinetele se curate de coaja si se taie in cuburi, apa se fierb in apa cu sare, timp de 5 minute. Se bat ouale intregi, se amesteca cu laptele si se toarna peste faina. La urma se pun vinetele fierte si mirodenile dupa gust. Compozitia se pune intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate, care se scufunda intr-un alt vas cu apa. Se pun la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 minute, sau pana cand se intareste preparatul.

GOGOSELE CU CASCAVAL:
Ingrediente: 4 galbenusuri, 100gr.unt, 2oo gr.faina integrala de grau, 200 ml. lapte, 150 gr. cascaval.

Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, cand clocoteste se toarna odata toata faina amestecand repede, pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului. Se adauga imediat untul. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu cascavalul ras si cu galbenusurile puse pe rand. Se omogenizeaza bine aluatul, se formeaza cu lingurita gogosele care se coc in cuptorul incins, puse pe tava unsa. Cand sunt coapte, se presara cu cascaval ras si se servesc calde.
Ingrediente:
100% faina integrala de grau
 
Valoare energetica: 339% kcal (1433% kj)
Proteine: 13.7%
Carbohidrati: 72.6%
Lipide: 1.9%
Fibre: 12.2%

































































Tags : alimente bio google