Home
Alimente pentru Diabetici
(12 produse)
Alimente pentru Diabetici
Alimente pentru diabetici sub diverse forme gasiti in acaeasta categorie .
Stoc: in stoc
Diabetico forte pentru diabetul zaharat Scade glicemia si colesterolul
Stoc: in stoc
diabetico cel mai puternic pentru diabet zaharat scade glicemia si colesterolul
Stoc: in stoc
alimente pentru diabetici ambalare 40 gr. napolitane cu crema de lamaie si fibre
Stoc: in stoc
astringent, antiseptic, bactericid, fungicid, antiinflamator, antihemoragic, antisclerotic, tonic nervos si hepatic
Stoc: in stoc
pot fi consumate de persoanele cu diabet ambalare 25 gr.
Stoc: in stoc
pot fi consumate de persoanele cu diabet ambalare 25 gr.
Stoc: in stoc
pot fi consumate de persoanele cu diabet ambalare 25 gr.
Stoc: in stoc
pot fi consumate de persoanele cu diabet ambalare 25 gr.
Stoc: in stoc
fructoza inlocuitor zahar ambalare 400 gr.
Stoc: in stoc
pot fi consumate si de persoanele cu diabet zaharat Napolitane Crema Alune Cantitate neta : 20 g.
Stoc: in stoc
pot fi consumate si de persoanele cu diabet zaharat Napolitane Crema Ciocolata Cantitate neta : 20 g.
Stoc: in stoc
pot fi consumate si de persoanele cu diabet zaharat Napolitane Crema Vanilie Cantitate neta : 20 g.
Regulile de baza pe care trebuie sa le respecti in regimul pentru diabet, astfel incat sa nu iti inrautateasca starea de sanatate, ci sa stopeze diabetul din evolutie.
Evita cat poti de mult preparatele din comert si incearca sa gatesti acasa majoritatea felurilor de mancare pe care le consumi.
Regimul pentru diabet trebuie sa contina cat mai multe legume si fructe proaspete. Evita sau consuma cu moderatie fructe cu un continut mare de fructoza: banane, struguri, mango, mandarine. In schimb, daca ai diabet poti consuma mere, caise, fructe de padure, prune, cirese, pepene rosu.
Consuma zilnic lactate, insa cu un continut scazut de grasime. Fereste-te de produsele lactate din comert imbogatite cu arome de fructe sau alte astfel de adaosuri, deoarece sunt extrem de daunatoare si contin o multitudine de zaharuri rafinate. Mizeaza pe iaurt slab, lapte degresat, branza de vaci.
Consuma zilnic cereale integrale – fulgi de ovaz, de grau, orez brun, paine graham. Acestea sunt bogate in fibre si iti ofera senzatie de satietate pentru mai mult timp.
Consuma seminte precum fistic, nuci sau caju, deoarece reduc riscul de boli cardiovasculare. Atentie, in regimul pentru diabet acestea trebuie consumate cu moderatie si in stare naturala (fara sa fie prajite sau imbogatite cu diverse condiment), deoarece contin cantitati importante de grasimi.
Consuma alimentele in stare proaspata, pentru a te bucuta de proprietatile nutritive ale acestora.
Alege alimente cu un continut scazut de proteine: peste, pui fara piele, tofu, fasole.
Elimina sarea din alimentatie sau redu semnificativ aportul acestui condiment. Consumul de sare favorizeaza retentia apei, bolile cardiovasculare, problemele renale si cresterea tensiunii arteriale, tulburari care asociate diabetului pot cauza numeroase complicatii.
In regimul pentru diabet poti consuma unul sau doua oua maximum/saptamana. De asemenea, este recomandat sa consumi doar galbenusul, deoarece albusul este bogat in proteine.
Consuma alimente bogate in calciu si alimente bogate in potasiu, precum: portocale, pomelo, spanac, broccoli, varza.
In regimul pentru diabet ai voie sa consumi carne rosie de maximum doua ori pe saptamana, in portii mici.
Renunta la produsele de patisserie si la cele de panificatie si limiteaza-te la consumul de paine integrala si la produse precum biscuit din ovaz, dietetici.
Evita grasimile nesanatoase si rafinate si consuma-le cu moderatie pe cele sanatoase: ulei de masline sau ulei de canola.
Pentru a fi eficient, regimul alimentar in diabet trebuie sa respecte schema clasica a meselor zilnice: trei mese principale si doua gustari intre ele. Ai grija sa iei ultima masa cu cel putin 3 ore inainte de somn, astfel incat organismul sa aiba timp sa proceseze hrana.
Dieta alimentara recomandata in diabet trebuie sa fie completata de un program zilnic de exercitii fizice, care sa stimuleze activitatea metabolica si sa previna surplusul de greutate, deoarece, de cele mai multe ori diabetul este asociat si tulburarilor de greutate.