Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

APA DE LAVANDA BIO 100ml MAYAM

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


APA DE LAVANDA BIO 100ml MAYAM


Apele florale (hidrolatele) adevarate, sunt obtinute prin distilare cu aburi in instalatie de cupru, contin toate componentele benefice pe care le are planta de oferit.
 Contin toata esenta din planta in fiecare picatura, la fel ca uleiurile esentiale, dar intr-o forma mai usoara, ceea ce le face potrivite pentru tot felul de aplicatii in care uleiurile esentiale sunt nerecomandate sau prea puternice.




   


APA DE LAVANDA BIO 100ml MAYAM

Ingrediente: lavandula angustifolia flower water*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Apele florale (hidrolatele) adevarate, sunt obtinute prin distilare cu aburi in instalatie de cupru, contin toate componentele benefice pe care le are planta de oferit. Contin toata esenta din planta in fiecare picatura, la fel ca uleiurile esentiale, dar intr-o forma mai usoara, ceea ce le face potrivite pentru tot felul de aplicatii in care uleiurile esentiale sunt nerecomandate sau prea puternice.

Poate cel mai renumit arbust cu flori parfumante, Lavanda din care provine acest hidrolat creste la mai mult de 1000 metri altitudine pe versantii insoriti din Provence. Lanurile se colorează cu frumoase nuante de albastru-violet inca din luna iunie si sunt o imagine emblematica pentru regiune.

Lavanda nu trebuie confundata cu levantica (lavandin) sau cu soiurile hibride.

Lavanda este intr-un cuvant calmant al pielii si al spiritului. Denumirea sa provine din latinescul lavare, care inseamna ”a spala”, ceea ce demonstreaza ca utilizarea sa era inca de la acea vreme asociata cu purifiantele fizice si psihice. Proprietatile antiseptice, cicatrizante si antiinfectioase ale lavandei sunt cunoscute de secole. Florile de lavanda uscata sunt in mod traditional utilizate in saculete sau sticlute pentru parfumarea dulapurilor si sertarelor, dar in egala masura pentru a indeparta moliile. In timpul epidemiilor de pesta, era frecventa purtarea unui buchet din flori uscate pentru a proteja de infectie.

Metoda de obtinere: obtinuta prin distilarea inflorescentelor.
Tara de provenienta: Franta.
CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Aspectul: lichid clar, miros suav, proaspat, cu note ierboase.
pH: 4

Important: Apele florale sunt sensibile la poluarea microbiana. Unele ape florale pot sa prezinte sedimente fine in mod natural, fapt care nu inseamna scaderea calitatii compozitiei. Apele florale Mayam nu contin conservanti, se vor depozita in loc racoros sau la frigider, iar dupa deschiderea recipientului se vor pastra la frigider. Daca se observa o modificare de aspect sau miros, se va opri utilizarea produsului.

Proprietatile apei florale de lavanda:
astringent;
tonic pentru toate tipurile de piele;
purifiant, curatat si calmeaza pielea si parul;
cicatrizant, faciliteaza repararea micilor imperfectiuni ale pielii;
regenerant;
improspateaza pielea;
calmeaza roseata, arsurile solare, iritatiile;
repelant de insecte.

Recomandari:
piele cu tendinta de ingrasare;
piele delicata;
piele acneica;
piele crapata;
cicatrici, iritatii, plagi, arsuri solare, piscaturi;
scalp gras

Utilizarea apei florale de lavanda in cosmetica:
- se poate aplica direct pe piele, nediluata;
- poate fi incorporata in compozitii cosmetice in loc de apa sau in combinatie cu alte ape florale la faza apoasa;
- ca atare prin pulverizare pe ten si gat dupa demachiere. Se aplica apoi crema sau uleiul de ingrijire imediat, pe pielea umeda;
- ca ingredient in geluri calmante pentru iritatii cutanate;
- ca ingredient in compozitii de curatare purifianta pentru pielea cu probleme;
- ca ingredient in masti pentru calmarea tenului.

Sinergii speciale:
- cu ulei de jojoba, ulei esential de rozmarin ori tea tree si pudra de bambus pentru o lotiune pe tenul gras;
- cu ulei de galbenele si ulei esential de musetel roman pentru formularea unei lotiuni pentru pielea delicata, iritata (pentru copii);
- cu argila alba si apa de trandafiri pentru o masca pe tenul matur;
- combinat cu gel de aloe vera si ulei esential de musetel pentru o solutie calmanta;
- inclus intr-o baza lavanta pentru formularea sampoanelor de copii.

Pastrare:
recipientul nedesfacut este ideal sa fie depozitat ferit de lumina si caldura, la temperaturi sub 22°C;
recipientul desfacut trebuie tinut la frigider si utilizat de preferinta in 60 de zile.

Date de siguranta: non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant. Precautii: nu este cazu