Pasta de susanPasta de susanPasta de susan vezi pret seminte de susan ![]() Mod de preparare pasta de susan: Se pun semintele de susan la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru cca. 5-8 minute, la foc potrivit. Se amesteca des, sa nu se arda, caci se amarasc. Se scot apoi si se lasa la racit. Se pun in blender impreuna cu uleiul si se mixeaza pana se transforma intr-o pasta apetisanta : Pentru a obtine un amestec omogen, folositi o spatula cu care sa “curatati” peretii blenderului. Faceti pauza intre mixari, pentru a nu suprasolicita aparatul . Daca preparati o cantitate mai mare, depozitati-o in borcane si pastrati-o la frigider. Pasta de susan se foloseste la prepararea multor specialitati arabe, cum ar fi Humus sau Baba ganoush P.S. Puteti praji semintele de susan intr-o tigaie neaderenta, iar daca pasta vi se pare totusi amaruie, adaugati suc de lamaie si putina sare; iar daca o vreti mai “moale”, incorporati si-un pic de apa, exact ca la maioneza, cate putin, pana devine o pasta alba si frumoasa Semintele de susan contin de asemenea, calciu, fier si zinc, minerale care ajută la functionarea normala a organismului, la formarea oaselor si dintilor, ajuta la metabolizarea grasimilor si carbohidratilor, previne impotenta si contin antioxidanti si au proprietati anti-cancerigene. |