Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail

Umidificatoare

Exista mai multe tipuri de umidificatoare: cu aer cald, cu aer rece, ultrasonic,cu arome etc.Umidificatoare aer totul despre ele

Umidificatorul trebuie ales  in functie de dimensiunea camerei. Pe fiecare umidificator trebuie sa fie mentionata suprafata maxima pentru care poate fi folosit. Daca luam un umidificator cu abur cald, si il folosim intr-o incapere prea mica, riscam sa crestem prea tare temperature in camera. De asemenea daca folosim un umidificator intr-o camera prea mare, riscam sa diminuam din beneficiile sale si sa nu simtim efectele benefice ale acestuia .

Umidificatoarele sunt recomandate atat vara cat si iarna, cand din cauza caldurii, umiditatea din aer este foarte scazuta. Umidificatorul se foloseste pentru reglarea umiditatii in incaperi, si este un accesoriu esential pentru camera bebelusului.


UMIDIFICATOARE CU AER CALD

Umidificatoarele cu aer cald sunt mai ieftine, insa in unele cazuri nu sunt recomandate, deoacere pot fi periculoase pentru copilasi, in cazul in care acestia isi trec mainile deasupra jetului de apa fierbinte. Beneficiile umidificatoarelor ar fi ca, prin fierberea apei, se distrug eventualele impuritati. Sunt ideale pentru a fi folosite in timpul iernii, deoacece datorita aburului cald, nu exista riscul aparitiei racelilor la copii.


UMIDIFICATOARE CU AER RECE


Beneficiul umidificatoarelor  cu aer rece este ca pot fi folosite atat vara cat si iarna, fara a modifica temperature din camera. De specificat, ca utilizarea indelungata in timpul iernii poate provoca raceli copiilor. Utilizat conform instructiunilor, pozitionat corespunzator si reglat in functie de dimensiunea camerei, el va acorda necesarul de confort. Ajuta copii sa respire mai bine si sa se simta mai confortabil atunci cand au nasul infundat, ii protejeaza de alergii si de uscarea pielii. Acestor umidificatoare trebuie sa le acordam o atentie sporita, deaorece acestea sunt un loc ideal pentru acumularea bacteriilor, de aceea trebuie curatate mult mai des decat cele cu aer cald.

RECOMANDARI

Este recomandat ca sa folosim apa distilata in orice umidificator, deoarece umidificatorele pot dispersa mineralele din apa in aer, iar acestea pot irita plamanii bebelusului.

Este foarte important ca acestea sa fie silentioase, deoarece folosite noaptea pot disturba somnul bebelusului. De asemenea alegeti un umidificator care se deconecteaza automat atunci cand nivelul de apa este prea scazut, astfel  impiedicati producerea unor accidente nedorite. La un umidificator bun, reglarea emisiei de abur este esentiala. Umidificatoarele cu arome sunt indicat a fi folosite departe de bebelusi, deoarece diversele arome pot provoca iritatii ale sistemului respirator.

Unele umidificatoare sunt dotate cu hidrometru. Hidrometrul ajuta la masurarea umiditatii din aer. Sunt foarte folositoare deoarece putem stii intotdeauna care este umiditatea din aer, putand astfel sa apreciem daca este nevoie sau nu sa pornim umidificatorul.

Folosind umidificatoare cu ionizator, putem observa o scadere a prafului din camera. Aparatele electrice, computerele, fumul de tigara, aparatele de aer conditionat si ventilatia insuficienta determina o crestere a ionilor pozitivi, deci un nivel dezechilibrat. Pentru a reface acest echilibru este necesara incarcarea aerului cu ioni negativi. Pentru un confort sporit in camera copilului aparatul emite ioni negativi.

In concluzie, orice fel de umidificator este esential pentru sanatatea copilasilor nosti!

Umidificator de aer se pare ca este foarte bun folosit iarna, cand aerul este foarte uscat in camera deoarece este supraincalzit, sau in cazul racelilor pentru ca ajuta mucoasa nazala sa nu se irite de la aerul uscat si sa se lase cu complicatii.
Atentie, insa! Nu este recomandata la persoanele cu astm bronsic sau alergii, plus ca trebuie curatat temeinic, cel putin o data pe saptamana, ca sa nu se dezvolte alte microorganisme (ciuperci, bacterii) in interior.
De cand l-am luat bebe nu mai are nasul infundat dimineata iar eu nu mai am probleme cu sinusita veche de o viata.
Trebuie insa sa-ti cumperi higrometru, pentru masurarea umiditatii. Daca e prea mare, dauneaza!

 Stiai ca o valoare ridicata a umiditatii relative din locuinta ta poate genera conditii favorabile inmultirii agentilor patogeni sau alergenilor? Pe de alta parte, umiditatea relativa scazuta a aerului din incapere poate favoriza aparitia infectiilor respiratorii, mai ales pe timp de iarna. Iata cum te influenteaza valoarea umiditatii din casa ta si cum o poti controla:

 Ce este umiditatea relativa


Aerul pe care il respiram trebuie sa contina circa 8-12 g de apa/kg aer uscat pentru ca acesta sa fie perfect respirabil. Temperatura si presiunea aerului sunt alte doua elemente care stabilesc cea mai buna proportie intre cantitatea de apa si cea de aer. Umiditatea relative a aerului depinde de toate aceste trei elemente.

 Valorile normale ale umiditatii


Este indicat ca in casa sa avem o umiditate relativa cuprinsa intre 30%-50%, mai ridicata in tipul iernii si mai scazuta vara.

Valorile tot mai scazute indica un aer tot mai uscat, in timp ce valorile mai crescute indica surplus de apa in aer. Astfel, la 0% umiditate relativa aerul este complet uscat iar la 100% aerul este complet saturat, adica orice surplus de apa in aer conduce la aparitia condensului.

 Cum se masoara umiditatea


Nivelul umiditatii din casa se masoara cu ajutorul unui aparata denumit higrometru de camera. In ultima perioada, atat termometrele de perete si cele digitale afiseaza pe langa temperatura din camera si valoarea umiditatii relative a aerului din casa. Un higrometru de camera este un aparat foarte ieftin, pretul de pornire fiind de circa 15 RON.


 Efectele umiditatii relative asupra organismului


O valoarea a umiditatii prea scazuta provoaca o senzatie de frig organismului si uscaciune in gat. Totodata, sunt favorzate aparitia acarienilor, virusilor si bacteriilor care pot duce la infectii respratorii. De altfel, in timpul iernii sistemele de incalzire din casa “usuca” aerul, fapt care este direct proportional cu cresterea numarului de imbolnaviri ale cailor respiratorii.

studii epidemiologice au concluzionat ca locatarii cladirilor in care, pe timp de iarna, umiditatea relativa a ramas constant in jurul valorii de 50% s-au îmbolnavit mult mai rar decat cei care au locuit in case cu umiditate relativa sub 30-40%.

O valoare a umiditatii prea ridicata provoaca o senzatie de fierbinte, iar organismul nu mai reuseste sa-si elimine surplusul caloric prin transpiratie. Un mediu prea umed reprezinta un mediu de inmultire propice pentru bacterii si paraziti, ceea ce duce implicit la aparitia mucegaiului si a igrasiei.

Un mediu cu o umiditate ridicata favorizeaza aparitia rinitelor alergice si astmului, mai ales in cazul copiilor.

Este bine sa mai stii ca umiditatea relativa influenteaza transmiterea infectiilor pe cale aeriana. Studii au demonstrate ca la valori ale umiditatii in jurul a 50%, rata de mortalitate a anumitor microorganisme este maxima iar virusul gripei isi reduce drastic virulenta.