Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

Ulei esential cuisoare 50ml Cozac Plant

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


Cuişoarele pot fi consumate atunci când sunt adăugate sub formă de condiment în diferite preparate
antibiotice, antivirale, antifungice şi analgezice
   


Ulei esential cuisoare 50ml Cozac Plant

1000ml=494 ron
500ml=286ron
250ml=209.56ron
100ml=96.45ron

Sfaturi pentru prepararea cuişoarelor
Preparaţi uleiul de cuişoare acasă
Uleiul de cuişoare este uşor de preparat acasă. Adăugaţi la 1/8 de cană de cuişoare întregi la o jumătate de cană de ulei vegetal. Lăsaţi să stea peste noapte, sau cel mult 24 de ore. Strecuraţi şi puteţi folosi uleiul.
Prepararea ceaiului de cuisoare

Pentru prepararea unei căni cu ceai de cuişoare luaţi o jumătate de linguriţă de cuişoare, adăugaţi o cană de apă şi fierbeţi la foc mic timp de aproximativ 10 minute, într-un vas acoperit, pentru a nu se pierde uleiurile volatile.Preparat astfel, ceaiul de cuisoare va avea o savoare si o aroma incantatoare.
Utilizări culinare ale cuisoarelor

Deoarece cuişoarele au un gust foarte intens, în special atunci când sunt măcinate, trebuie să fiţi precauţi în privinţa cantităţii adăugate în diverse preparate, pentru a nu acoperi celelalte arome. Pentru a păstra aroma şi gustul intacte, este bine să râşniţi cuişoarele chiar înainte de a găti şi să adăugaţi pulberea în ultima etapă a reţetei. Acest lucru este recomandat, deoarece prin gătire se evaporă uleiurile esenţiale.
Precauţii in utilizarea cuisoarelor

Consumarea unor preparate pregătite cu o cantitate mare de cuişoare poate cauza iritaţii gastro-intestinale, sau afectarea sistemului nervos central. Reţetele preparate cu acest condiment trebuie evitate de persoanele care suferă de ulcere stomacale, colită ulcerativă sau diverticulită.
Consumul de cuişoare trebuie evitat în timpul sarcinii. Cuişoarele pot fi consumate atunci când sunt adăugate sub formă de condiment în diferite preparate, nu trebuie consumat în doze medicinale de către femeile însărcinate sau care alăptează, deoarece nu sunt date suficiente referitoare la siguranţa folosirii în doze mari.
Uleiul de cuişoare este foarte puternic şi trebuie folosit cu precauţie deoarece poate irita pielea. Uleiul trebuie evitat în sarcină, chiar şi pentru uz extern.
Nu folosiţi uleiul esenţial de cuisoare pentru baie, deoarece poate irita membranele mucoaselor.
Nu este indicată administrarea internă a uleiului de cuişoare la copii, deoarece poate provoca reacţii adverse se vere precum convulsii, afectarea ficatului, dezechilibru de lichide.
Tulburări de coagulare: Eugenolul conţinut de cuişoare încetineşte coagularea sângelui. De aceea, cuişoarele trebuie consumate cu precauţie de către persoanele cu deficienţe de coagulare.
In chirurgie: Deoarece cuişoarele pot încetini coagularea sângelui, el nu mai trebuie consumate cu cel puţin două săptămâni înainte de o intervenţie chirurgicală.
Secretul multiplelor beneficii pentru sănătate ale cuişoarelor este eugenolul, substanţa activă, care le conferă calităţile antibiotice, antivirale, antifungice şi analgezice. De altfel, medicii cu specializare în fitoterapie şi aromaterapie recomandă cuişoarele şi ca aliaţi în lupta cu viroza şi gripa şi pentru stimularea imunităţii. În plus, ele sunt „prietenoase“ cu stomacul, atenuând manifestările gastritei, dar şi cu articulaţiile, fiind indicate în cazul puseelor de dureri reumatice. „Şi pentru împrospătarea respiraţiei sunt recomandate cuişoarele. În timpul zilei, în loc de gumă mentolată, se poate mesteca un cuişor“, recomandă medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie.