CUS CUS BIO 500g (indice glicemic scazut)MDS
CUS CUS BIO 500g (indice glicemic scazut)MDS
IG = Indice Glicemic
Ingrediente: faina grisata de grau dur*
Produs obtinut din agricultura ecologica.
Mod de preparare:
Adaugati un volum de apa clocotita in care s-a adaugat in prealabil un pic de sare, peste un volum egal de cus-cus.
Acoperiti si lasati sa se odihneasca intre 5 si 10 min.
Persoanele cu afectiuni diabetice, dar si cele interesate de un stil de alimentatie sanatos, care sa optimizeze nivelul glicemiei, pot cumpara acum produse bio cu indice glicemic scazut.
Indicele glicemic (IG) este masura impactului unui gram de glucide continute de un anumit aliment asupra glicemiei – nivelul glucozei in sange, masurat in gram pe litru
IG este masurat pe o scala de la 1 la 100.
in categoria produselor cu IG scazut intra cele in cazul carora acest indicator nu depaseste valoarea 55.
Practic, produsele cu indice glicemic scazut cresc glicemia mai putin.
in opinia prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, “produsele Naturgie cu IG scazut se adreseaza persoanelor cu afectiuni diabetice, dar este recomandata consultarea medicului curant pentru alegerea produselor si a cantitatilor aferente”.
Produsele cu IG scazut se adreseaza si femeilor insarcinate, pentru a reduce riscul de aparitie a diabetului postnatal, dar si celor interesati de “un stil de alimentatie sanatos, care sa optimizeze nivelul glicemiei, extrem de important pentru mentinerea unei stari de sanatate durabila”, apreciaza prof. dr Mencinicopschi.
in cazul persoanelor care nu sufera de afectiuni diabetice, nu este obligatoriu ca glucidele ingerate in decursul unei zile sa provina numai de la alimente cu IG scazut.
Regula de aur este echilibrul !!!
Aceste produse sunt fabricate din cereale integrale organice pentru a asigura cele mai bune principii nutritive:
vitamine
oligoelemente
minerale, fara zahar
FARA:
zahar
adaos de malt
adaos de grasimi hidrogenate