Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

Tinctura de Angelica

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste paginaRecomandari: Acnee , Psoriazis , Seboree

boli de piele (acnee, psoriazis, sclerodermie, dermatoze de etiologie necunoscuta);
- indigestii frecvente, dispepsie, atonie digestiva;
- bulimie, anorexie, dereglari ale apetitului: se fac cure de minim 2 luni;
- stare de confuzie si dispepsie mentala, isterie, depresie, nevroze, psihoze: are rol adjuvant;
- epuizare fizica si nervoasa;
- convalescenta, debilitate, sensibilitate excesiva la factorii climatici.


   


TINCTURA de ANGELICA 50ml  DACIA PLANT

 

Recomandari: Acnee , Psoriazis , Seboree

Compozitie: Tinctura de Angelica.

Indicatii: Intern:

- boli de piele (acnee, psoriazis, sclerodermie, dermatoze de etiologie necunoscuta);
- indigestii frecvente, dispepsie, atonie digestiva;
- bulimie, anorexie, dereglari ale apetitului: se fac cure de minim 2 luni;
- stare de confuzie si dispepsie mentala, isterie, depresie, nevroze, psihoze: are rol adjuvant;
- epuizare fizica si nervoasa;
- convalescenta, debilitate, sensibilitate excesiva la factorii climatici.

Extern:

- ten cu pori, seboreic, pentru mentinerea tineretii si tonusului pielii.

Administrare: Se ia 1 lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.


  TINCTURA ANGELICA 50ml  DACIA PLANT

Despre Angelica
Factorul curativ: tulpini, seminte
Afectiuni pentru care se recomanda: stari depresive, astenie, isterie, afectiuni psihosomatice; dificultate de concentrare, intarziere de dezvoltare mentala la copii; bulimie; colita de fermentatie, colita de putrefactie, gastrita hipoacida, indigestie; anorexie, anorexie psihica, digestie dificila; epidemii de gripa, epidemii diverse; tulburari de ciclu menstrual, dereglari hormonale la femei, insotite de simptome diverse (acnee, hirsutism, tesut adipos in exces); cancer; boli infectioase grave (TBC, hepatita virala); scleroza in placi; paralizie.
Prin calitatile sale tonice si psihotrope, angelica  este capabila sa elimine starile de blocaj ale celor grav bolnavi, stari caracterizate prin inapetenta, voma, apatie, pesimism si absenta dorintei de a trai, de a lupta cu boala. Sunt numeroase cazurile in care, desi boala este vindecabila, pacientul nu este capabil sa sustina lupta cu el insusi, care este, de fapt, si cea mai grea. Angelica, alaturi de rugaciune, este un remediu cu adevarat magic in aceste stari-limita, in care este nevoie de o sustinere adecvata, pentru ca pacientul sa poata depasi pragul critic.
Prezentare generala

Denumirea uzuala: angelica , (lat. Angelica arhangelica), denumiri alternative: Iarba celor sapte ingeri.

Scurta descriere:
Desi este o planta ierboasa, angelica atinge dimensiuni impresionante, tulpina sa puternica putand depasi doi metri inaltime. Are flori albe, dispuse in umbrele mari, globulare, seminte cu gust astringent-aromat si un rizom din care se desprind radacini lungi. Este o planta iubitoare de umezeala si lumina, mare amatoare de pamanturi afanate si grase, bogate in substante nutritive. Creste in zona montana si submontana, la 500-1500 de metri, prin locuri pietroase si umede, pe malul apelor, la margini de padure. Fiind declarata monument al naturii, angelica nu se recolteaza din flora spontana, ci numai din culturi.
In traditia romaneasca, angelica este o planta cu insusiri magice. Asa cum arata si numele se zice ca are puterea de a atrage protectia ingerilor. Raspandita si in alte tari ale Europei, angelica era considerata in Evul Mediu un adevarat panaceu. In secolul al VII-lea, de exemplu, este consemnata salvarea de la moarte a unui intreg oras, in timpul unei epidemii de ciuma, cu ajutorul angelicai. De altfel, planta intra in componenta diverselor elixiruri benedictine (ordinul calugaresc al benedictinilor cunostea enorm de multe secrete de vindecare cu plante), precum si in misteriosul "teriac venetian", un remediu alchimic, care intra si astazi in componenta bitterului suedez original. Pintea, celebrul haiduc din Muntii Gutaiului, cunostea si el miraculoasa forta de tamaduire a plantei. Se spune ca in traista sa din piele avea mereu clondirul cu palinca, in care lasa la plamadit angelica, un elixir care il apara nu doar de ciuma si de holera, ci si de suparari, sminteala si lingori. In popor, angelica era folosita in scaldatorile copiilor care plangeau ori care erau urmariti de boli, pentru ca se credea ca au fost parasiti de ingerul pazitor, care era chemat inapoi de puterea plantei. In Ardeal, o inghititura de palinca, in care se macerasera seminte si tulpini de angelica, era un remediu traditional pentru dureri de stomac, raceli si gripe, reumatism, indispozitie si depresii cauzate de vremea friguroasa si rea. Se mai spunea ca batranilor le reda parte din vigoarea si bucuria tineretii.

Calitati curative si actiune farmaceutica angelica :
Calmant, laxativ, calitati tonice si psihotrope.
Recomandari angelica  :

- macerat la rece din angelica pentru stari depresive, astenie, isterie, afectiuni psihosomatice.
Se recomanda o cura de minimum o luna, cu macerat la rece de angelica. Se beau 4 cani (250 ml) de macerat pe zi. Pe parcursul tratamentului, se exclude consumul de alcool, cafea si tutun.
- uleiul volatil din semintele de angelica impotriva dificultatilor de concentrare, intarziere de dezvoltare mentala la copii.
Uleiul este un excitant cerebral foarte bun. Se foloseste maceratul de angelica (3 pahare pe zi), in care se adauga 2 lingurite de pulbere de pelin si 2 lingurite de pulbere de menta. Se amesteca bine si se bea.
- tinctura de angelica impotriva bulimiei: 1 lingurita intr-un pahar de apa, de 3-4 ori pe zi, inainte de masa).
- pulbere de angelica impotriva indigestiei, anorexiei, anorexiei psihice, digestiei dificile Inainte de a manca, se ia o jumatate de lingurita de pulbere de angelica, care se tine sub limba 15 minute, dupa care se inghite cu apa. Se iau de patru ori pe zi.
In cazul in care puterea de digestie este foarte redusa, se adauga putina pulbere de tintaura sau de anghinare. O lingurita de trei ori pe zi, pe stomacul gol, inainte de masa.


Preparare

Maceratul de angelica :
- 2 lingurite de pulbere de angelica se pun intr-un litru de apa la macerat, de seara pana dimineata; dimineata, maceratul se filtreaza si se pune la racoare. Se beau patru cani (250 ml) de macerat pe zi.
Pulberea de angelica:
- florile, tulpinile si semintele se macina fin cu rasnita electrica de cafea sau se zdrobesc bine in piua. Apoi, pentru a elimina elementele dure care ar putea leza mucoasa bucala, se cerne pulberea prin sita de faina alba. Pulberea fina rezultata se pastreaza la loc intunecos si rece, de preferinta in borcanele de sticla bine inchise. Termenul de valabilitate a pulberii este de doua saptamani, dupa care mai trebuie macinata o portie.
Tinctura de angelica:
- intr-un borcan cu filet se pun 100 g de angelica (aproximativ 20 de linguri de pulbere obtinuta prin macinare cu rasnita electrica de cafea), 250 ml (o cana) de apa si 250 ml alcool alimentar de 90 de grade. Se lasa totul sa se macereze 7 zile, apoi se scoate si se filtreaza prin tifon. Tinctura se pastreaza in sticle bine inchise, la loc intunecos si racoros.
Plamadeala de angelica in tuica: se face cu planta proaspata. O mana de tulpini, frunze, flori si seminte verzi de angelica se toaca foarte marunt pe o planseta de lemn, dupa care se pun intr-o sticla cu gatul larg, cu tot cu sucul rezultat. Imediat dupa aceea, pentru ca planta sa nu apuce sa se oxideze, se toarna peste ea o jumatate de litru de rachiu tare (40 de grade). Se lasa la macerat o luna intreaga, agitandu-se de trei ori pe zi sticla, dupa care se filtreaza printr-un tifon subtire, pliat in doua. Se pastreaza la loc intunecos si rece.
Precautii, contraindicatii angelica si alte comentarii

Daca senzatia de voma este foarte puternica, atunci se administreaza cu putina menta.
Atentie ! Angelica  este contraindicata femeilor in perioada de graviditate, avand proprietati avortive

ANGELICA Tincture 50ml DACIA PLANT

 

Recommendations: Acne, Psoriasis, Seborrheic

Ingredients: Angelica tincture.

Indications: Internal:

- Skin diseases (acne, psoriasis, scleroderma, dermatitis of unknown etiology);
- Frequent indigestion, dyspepsia, gastrointestinal atony;
- Bulimia, anorexia, appetite disturbances: cures are at least 2 months;
- Mental confusion and dyspepsia, hysteria, depression, neuroses, psychoses: adjuvant acts;
- Physical and nervous exhaustion;
- Convalescence, debility, excessive sensitivity to climatic factors.

External:

- Skin pore, seborrheic, to maintain youthful skin tone.

Directions: Take 1 teaspoon of tincture diluted in half a glass of water 3-4 times daily on an empty stomach.


  
ANGELICA Tincture 50ml DACIA PLANT

About Angelica
Healing Factor: stems, seeds
Conditions which are recommended: depression, fatigue, hysteria, psychosomatic disorders, difficulty concentrating, mental developmental delay in children, bulimia, colitis fermentation, putrefaction colitis, gastritis, hypo, indigestion, anorexia, anorexia mental, difficult digestion; influenza epidemics, outbreaks diverse menstrual cycle disorders, hormonal disorders in women, accompanied by various symptoms (acne, hirsutism, excess adipose tissue) cancer serious infectious diseases (TB, hepatitis); Multiple Sclerosis, paralysis.
The tonic qualities and psychotropic angelica is able to remove the locked status of seriously ill condition characterized by loss of appetite, vomiting, apathy, pessimism and lack of desire to live, to fight the disease. There are many cases where, although the disease is curable, the patient is unable to support himself fighting, which is actually the hardest. Angelica, along with prayer, is a truly magical cure these conditions, limit the need for adequate support so that the patient can not exceed the critical threshold.
Overview

Common name: angelica (Angelica archangel lat.) Alternative names: Grass seven angels.

Short description:
Although it is a herb, angelica reach impressive dimensions to strong strain may exceed two meters tall. It has white flowers arranged in large umbrellas, globular, astringent taste, aromatic seeds and rhizomes of which are long loose roots. It is a moisture-loving plant and light, great lover of loose earth and fat, rich in nutrients. Increase in the mountain and submontane at 500-1500 meters through rocky places and wet on the riverbanks, the edges of forests. Being a natural monument, angelica not harvested from spontaneous flora, but only in cultures.
Romanian tradition, angelica is an herb with magical qualities. As the name suggests is said to have the power to attract the protection of angels. Spread to other European countries, angelica Middle Ages was considered a real panacea. In the seventh century, for example, is recorded Rescue of an entire city during a plague epidemic, with Angelica. Moreover, the plant goes into various elixirs Benedictine (religious order of Benedictines enormous knew many secrets of healing with plants) and the mysterious "teriac Venice", an alchemical remedy that today come in the original Swedish bitters component. Pintea Gutâiului Mountains famous outlaw, and he knew the miraculous healing power of the plant. It is said that leather bag you always have the brandy bottle, let the dough angelica, an elixir that not only defends the plague and cholera, but also grief, madness and lingala. In people, angelica was used Bathers or crying children who were followed from diseases that are believed to have been abandoned by the guardian angel that was called back by the power plant. In Transylvania, a sip of brandy, in which macerasera seeds and stems of angelica, was a traditional remedy for stomach pains, colds and flu, rheumatism, malaise and depression caused by cold weather and bad. The elders say that they play some of the youthful vigor and joy.

Pharmaceutical angelic qualities and curative action:
Soothing, laxative, tonic and psychotropic qualities.
Angelica recommendations:

- Angelica cold soak for depression, fatigue, hysteria, psychosomatic disorders.
We recommend a course of at least one month, angelica cold soak. Drink 4 cups (250 ml) per day soak. During treatment, excludes alcohol, coffee and tobacco.
- Volatile oil from angelica seed against concentration difficulties, mental developmental delay in children.
Oil is a very good brain stimulant. Use macerate angelica (3 drinks per day), plus 2 teaspoons powder 2 teaspoons powdered wormwood and mint. Mix well and drink.
- Against bulimia angelica tincture: 1 teaspoon in a glass of water, 3-4 times daily before meals).
- Angelica powder against indigestion, anorexia, anorexia, mental, difficult digestion before eating, take half a teaspoon of powdered angelica, held under the tongue 15 minutes, then swallow with water. Be taken four times a day.
If digestion is very low power, add some powder tintaura or artichokes. A teaspoon three times a day on an empty stomach before meals.


Preparation

Maceration of angelica:
- 2 tablespoons of angelica powder is put in a liter of water to macerate, over night, morning, macerate is filtered and put in jail. Drink four cups (250 ml) per day soak.
Angelica powder:
- Flowers, stems and seeds fine grind electric coffee grinder or mill grind well. Then, to remove the harsh elements that could affect the oral mucosa, is sieved through sieve flour dust. The resulting fine powder is kept in cool dark place, preferably in tightly closed glass jars. The validity of the powder is two weeks after ground still to be serving.
Angelica tincture:
- In a jar with screw put 100 g of angelica (about 20 tablespoons of powder obtained by grinding with electric coffee grinder), 250 ml (one cup) of water and 250 ml alimentary alcohol 90 degrees. Let everything soak 7 days, then remove and filter through gauze. Tincture should be stored in tightly closed bottles in a cool dark place.
Angelica dough in brandy: the plant is fresh. A handful of stems, leaves, flowers and green seeds angelica very finely chop wood on a board, then put into a wide-necked bottle, with all the resulting juice. Immediately afterwards, because the plant does not get to oxidize, pour over it a pint of hard liquor (40 degrees). Let it soak for a month, shaking the bottle three times a day, then filter through a thin gauze, folded in half. Keep in cool dark place.
Precautions, contraindications angelica and other comments

If vomiting is very strong, then it manages with a little mint.
Attention! Angelica is contraindicated in women during pregnancy, with abortifacient properties