10,90 lei
cu TVA inclus |
|
TINCTURA URZICA 50ml DACIA PLANT
Recomandari: Pancreatita cronica.
Compozitie: Tinctura de Urzica (Urtica dioica).
Indicatii: Intern: antianemic foarte bun, antidiabetic bun,
antihemoragic puternic, astringent puternic, depurativ mediu, diuretic
puternic, digestiv mediu slab, emenagog mediu, galactogog mediu,
imuno-stimulent si imuno-reglator mediu, revitalizant bun, stimulent al
secretiilor gastro-intestinale si hepatopancreatice mediu, vitaminizant.
Extern: astringent, tonic capilar.
Recomandat intern in: dizenterie (adjuvant), diaree rebela, diareea
tuberculosilor; enterite; menstre abundente, hemoragii uternine; atonie
digestiva, hemoroizi, constipatii - se asociaza cu tinctura de senna sau
de fructe de soc; anemie, anemie post-hemoragica; retentii urinare,
calculoza renala (adjuvant); raceli frecvente, rezistenta scazuta la
infectii; pancreatita; acnee, dermatoze infectioase si alergice,
psoriazis, sclerodermie; diabet, guta, reumatism; cloroza (adjuvant);
tulburari de menopauza.
Recomandat extern in: rani, urticarie - comprese cu tinctura; pentru
cresterea parului - frectii la radacina parului cu o combinatie in
proportii egale de tincturi de urzica si ardei iute.
Administrare: Intern: se ia de regula, 1 lingurita de tinctura, diluata in 100 ml apa, de 3-4 ori/zi.
Anemia tratamente complementare:
Anemia este cea mai frecventa afectiune a sangelui determinata de cele
mai multe ori de o insuficienta a fierului. Acest tip de anemie mai
poarta numele de anemie feripriva si este declansata de nevoia crescuta
de hemoglobina.
Hemoglobina este pigmentul care contine fier si are rolul de a
transporta oxigenul de la plamani catre celule si bioxidul de carbon de
la celule catre plamani.
Fara suficient fier, corpul nu poate produce suficienta hemoglobina. Un
fapt constatat este ca femeile pierd fier în timpul menstruatiei, deci
ele au nevoie de mai multe alimente bogate în fier decat barbatii.
O vindecare a anemiei se poate face prin modificarea dietei.
Simptomele caracteristice ale anemiei sunt starile de extenuare, apatie
si dureri de cap. Pe masura ce se agraveaza apar simptome de genul :
ameteli (provocate de activitati fizice), pierderea suflului, dureri în
piept (angina) si palpitatii. De asemenea anemia feripriva poate face
limba si colturile gurii dureroase, unghiile casante, uscate si subtiri
si, în cazuri serioase tenul palid.
Dintre alimentele bogate în fier sunt: carnea rosie, viscerele
(ficat, splina, rinichi, inima), pestele (are si avantajul ca mareste
absorbtia fierului de provenienta vegetala), galbenusul de ou, nucile,
migdalele, alunele, legumele verzi, prunele uscate, stafidele.
Consumati alimente bogate în vitamina C, care stimuleaza absorbtia
fierului(beti un pahar cu suc de portocale la masa). Cerealele integrale
sunt o buna sursa de fier, dar contin si fitati, care împiedica
absorbtia fierului, deci nu asociati la aceeasi masa cerealele integrale
cu alte alimente bogate în fier.
Pastele fainoase fara ou, dulciurile si lactatele nu sunt
recomandate în combaterea deficitului acestui mineral. În cazul
laptelui, alcalinitatea sa inhiba absorbtia fierului. De asemenea,
continutul de fier din hrana este mai mare daca se consuma si pulpa
fructelor alaturi de suc sau daca se fierb cartofii necuratati. Este
bine sa evitati consumul de ceai, cafea, cacao, vin în timpul mesei
deoarece taninul pe care îl contin reduce absorbtia fierului.
Remedii naturale pentru anemie
Se recomanda consumul unor ceaiuri sau tincturi de stevie, papadie,
brusture; pentru oboseala asociata bolii este foarte indicata tinctura
sau ceaiul din ovaz salbatic sau din lemn dulce.
În caz de anemie si pentru fortificarea organismului este
recomandata tinctura de gutui: se adauga 50g de gutuie proaspata în 50ml
de alcool alimentar, se acopera vasul si se tine într-un loc întunecos
timp de o saptamana. Se iau cate 15 picaturi, de 3 ori/zi. Tot pentru
anemie, se recomanda consumarea, zilnic, a unei gutui crude sau fierte.
De asemenea, pentru a combate lipsa poftei de mancare, a slabiciunii de
dupa o boala grea, bolnavului i se recomanda sa manance, o data pe zi,
cate o jumatate de gutuie proaspata (poate fi consumata si cu miere).
Suc de struguri
Este o bautura placuta si un mijloc terapeutic cunoscut vechilor
greci, romanilor si arabilor. Continutul lui complex din punct de
vedere chimic este comparat cu continutul apelor alcaline. Iata de ce
tratamentul cu ajutorul strugurilor este considerat analog cu cel pe
baza de minerale. Pentru ca este asimilat foarte repede de catre
organismul uman, sucul de struguri are proprietati asemanatoare mierii.
Suc de mere
Contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale, vitamine: B1,
PP, A, C. Acesta este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic
intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal. Este indicat
pentru problemele de astenie fizica si intelectuala, anemie si
demineralizare, reumatisme, guta, obezitate, stari febrile, gastrita,
ulcer gastric, insomnii, cefalee. Sucul de mere este unul dintre cele
mai apreciate sucuri pentru toate varstele. Se administreaza cate 3-4
pahare pe zi, înainte de masa.
Suc de pere
Contine acizi, hidrati de carbon, pectina, vitamine: A, B1, B2, PP,
C, saruri minerale. El este diuretic, laxativ, sedativ, racoritor. Se
recomanda în reumatism, guta, astenie, surmenaj, TBC, sarcina, diaree.
Se recomanda 3 pahare de suc pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele
principale.
Suc de caise
Interesul pentru consumul acestui suc în cazurile de astenii fizice
si psihice, de anemie si în convalescente este pe deplin justificat de
bogatia acestui fruct în vitamine si saruri minerale.
Suc de prune
Stimulent nervos, energetic, sucul de prune este, de asemenea,
diuretic, laxativ si dezintoxicant. Se recomanda reumaticilor,
arterioscleroticilor si astenicilor în general.
Anti anemic foarte bun tinctura de urzica se recomanda in acest tratament .