Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

FAINA INTEGRALA DE NAUT 500gr SOLARIS

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


FAINA INTEGRALA DE NAUT 500gr SOLARIS
   


FAINA INTEGRALA DE NAUT 500gr SOLARIS

FAINA INTEGRALA DE NAUT 500gr SOLARIS

 

Astenie, lauzie, covalescenta

 

 

Continut:
 amidon, lipide, substante azotate, zaharuri, saruri minerale (siliciu, fosfor, potasiu, calciu, sodiu, magneziu, oxid de fier, asparagina, arsenic, vitamine)

 Actiuni: Diuretic, vermifug, stomahic, antiseptica urinar, energizant.

 Indicatii: Astenie, oligurie, lauzie, convalescenta, insuficienta digestiva, paraziti intestinali, anemie, demineralizare, afectiuni renale, ingrijirea tenului.

 RETETE:
 1) CREMa DE NaUT   O cana cu faina de naut se lasa la inmuiat in doua cani cu apa rece. Dupa doua ore se pune la fiert pe foc potrivit, adaugand apa atat cat sa aiba consistenta unei smantani. Se amesteca si se ia de pe foc dupa 10 minute. Se lasa sa se racoreasca si se adauga cateva linguri cu ulei presat la rece si condimente. Se serveste ca garnitura la orez sau pe felii de paine coapta cu ceapa si marar sau patrunjel.

 2) CHIFTELE DE NaUT   Se inmoaie faina de naut in de doua ori mai multa apa rece timp de doua ore, pana cand devine un aluat. Se adauga un cartof dat prin razatoarea mica si bine scurs (sau orice alta leguma: varza, dovlecel, conopida, morcov), o ceapa foarte fin taiata, usturoi pisat, patrunjel si marar, doua trei linguri de Digesta cremogen de porumb, sare, ghimbir, cimbru. Se amesteca totul foarte bine si lasa la rece. Dupa o ora se ia compozitia si se formeaza chiftele care se prajesc in ulei de floarea soarelui presat la rece. Daca se da la cuptor, la foc potrivit, intr o tava unsa cu ulei, rezulta o budinca foarte gustoasa si hranitoare.

 3) LAPTE DE NaUT   200 gr faina de naut se pun intr un litru de apa calda, timp de doua ore. Se pun intr un tifon si se strecoara, framantandu se cu mainile. Se mai adauga o jumatate de litru de apa calda pentru a antrena toata substanta esentiala a nautului. Lichidul astfel obtinut se poate bea simplu, ca revitalizant si tonic sau se poate folosi la sosuri, supe, creme etc.

 4) GOMAJ COSMETIC   Se umezeste o lingura de faina cu apa sau suc de lamaie si se maseaza pielea. Curata in profunzime. Pusa in apa de baie, hraneste si intinereste pielea.