FAINA MEI 500gr LONGEVITA |
FAINA MEI 500gr SOLARIS BIO
FAINA MEI 500gr SOLARIS BIO |
Continut:
vitamine (B1, B2, B3, B6, B8, E), aminoacizi, acizi grasi, carbohidrati,
minerale (sodiu, potasiu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, fosfor,
clor, fluor, iod, bor).
Actiuni:
diuretic, nutritiv, revitalizant, sudorific, tonic nervos, calmant
pulmonar, stimulent al cresterii parului, unghiilorsi dintilor.
Indicatii:
Amigdalita, afectiuni renale, pulmonare, dentare, digestive, tuse, plagi
purulente, rujeola, psihastenie, surmenaj fizic si psihic, febra,
colici abdominale, sarcina, lauzie, convalescenta, ingrijirea tenului si
pielii.
RETETE:
1) MaMaLIGa DIN MEI - Se prepara la fel ca mamaliga din porumb. O cana
cu faina de mei se pune in cinci cani cu apa rece, la foc mic. Se
acopera si se amesteca din cand in cand. E gata dupa 20 de minute.
2) LIPI DE MEI - O cana cu faina de mei se combina cu apa si sare pana
devine un terci subtire. Se lasa doua ore, dupa care se framanta bine
timp de cinci minute. Se pune in tava unsa cu ulei si se da la cuptor la
foc potrivit timp de 30 de minute. Din acelasi aluat se pot face turte
cu diametrul de 3 cm care se coc pe o tabla incinsa sau se prajesc in
ulei.
3) GaLUsTE DIN MEI - 5 linguri de faina de mei se framanta cu apa calda,
sare, doua linguri cu ulei, condimente, pana devin o pasta omogena. Se
lasa 10 minute apoi cu mana se formeaza galuste care se toarna in apa
fierbinte. Cand incep sa clocoteasca, se adauga un pahar cu apa rece.
Cand se reia fierberea, se da focul foarte mic si se lasa 5 minute dupa
care se scurg si se acopera cu un sos dulce sau picant.
4) SUPA RUSEASCA - 2 linguri mari de mei, 2 cepe mijlocii,un nap, o
lingurita de ulei. Taiati ceapa vertical in cinci bucati, apoi in fasii
inguste, oblic. Incingeti uleiul , puneti ceapa in el si caliti-o pana
se ingalbeneste. Adaugati napul , caliti totul timp de 2 minute,
adaugati apa (1 litru ).Cand clocoteste adaugati meiul si puneti sare
dupa gust.
5) MAMALIGUTA DIN MEI - 1/2cana de faina de mei, 1 lingura de miere, 1
cana de apa, 1/2 lingurite sare, 1 cana lapte, fructe uscate inmuiate in
prealabil in apa. Apa si laptele se incalzesc pe aburi. Se introduce
meiul, care se fierbe pe aburi timp de 3o minute. Se serveste calda cu
adaus de caise si miere.
Clientii EmagFarmaciaVerde nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.