Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

FAINA MEI 500gr SOLARIS BIO

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


FAINA MEI 500gr LONGEVITA
   


FAINA MEI 500gr SOLARIS BIO

 

FAINA MEI 500gr SOLARIS BIO



Continut:
vitamine (B1, B2, B3, B6, B8, E), aminoacizi, acizi grasi, carbohidrati, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, fosfor, clor, fluor, iod, bor).

Actiuni:
diuretic, nutritiv, revitalizant, sudorific, tonic nervos, calmant pulmonar, stimulent al cresterii parului, unghiilorsi dintilor.

Indicatii:
Amigdalita, afectiuni renale, pulmonare, dentare, digestive, tuse, plagi purulente, rujeola, psihastenie, surmenaj fizic si psihic, febra, colici abdominale, sarcina, lauzie, convalescenta, ingrijirea tenului si pielii.

RETETE:
1) MaMaLIGa DIN MEI - Se prepara la fel ca mamaliga din porumb. O cana cu faina de mei se pune in cinci cani cu apa rece, la foc mic. Se acopera si se amesteca din cand in cand. E gata dupa 20 de minute.

2) LIPI DE MEI - O cana cu faina de mei se combina cu apa si sare pana devine un terci subtire. Se lasa doua ore, dupa care se framanta bine timp de cinci minute. Se pune in tava unsa cu ulei si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute. Din acelasi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm care se coc pe o tabla incinsa sau se prajesc in ulei.

3) GaLUsTE DIN MEI - 5 linguri de faina de mei se framanta cu apa calda, sare, doua linguri cu ulei, condimente, pana devin o pasta omogena. Se lasa 10 minute apoi cu mana se formeaza galuste care se toarna in apa fierbinte. Cand incep sa clocoteasca, se adauga un pahar cu apa rece. Cand se reia fierberea, se da focul foarte mic si se lasa 5 minute dupa care se scurg si se acopera cu un sos dulce sau picant.

4) SUPA RUSEASCA - 2 linguri mari de mei, 2 cepe mijlocii,un nap, o lingurita de ulei. Taiati ceapa vertical in cinci bucati, apoi in fasii inguste, oblic. Incingeti uleiul , puneti ceapa in el si caliti-o pana se ingalbeneste. Adaugati napul , caliti totul timp de 2 minute, adaugati apa (1 litru ).Cand clocoteste adaugati meiul si puneti sare dupa gust.

5) MAMALIGUTA DIN MEI - 1/2cana de faina de mei, 1 lingura de miere, 1 cana de apa, 1/2 lingurite sare, 1 cana lapte, fructe uscate inmuiate in prealabil in apa. Apa si laptele se incalzesc pe aburi. Se introduce meiul, care se fierbe pe aburi timp de 3o minute. Se serveste calda cu adaus de caise si miere.