Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

Gemoderivat Muguri de Coacaz Negru - dermatita serboreica , acnee - 30 monodoze x 1.5 ml-Hofigal

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


 MUGURI COACAZ NEGRU 30 monodz HOFIGAL

   MUGURI COACAZ NEGRU 30 monodz HOFIGAL Indicatii 

Contraindicatii: nu au fost semnalate pina acum. 
 

 

Precautii: in sarcina si in perioada de alaptare (la indicatiile medicului).
 

 

Actiuni 

Stimuleaza corticosuprarenala pentru secretia unor hormoni cu proprietati antiinflamatorii si antialergice (actiune cortizon-like), activeaza catabolismul ureei, acidului uric si colesterolului, stimuleaza metabolismul protidic (normalizeaza valorile albuminelor, alfa2, beta si gamaglobulinelor din serul sanguin), stimuleaza eozinofilia, reduce VSH, creste rezistenta la frig a persoanelor sensibile.
 

 

Conditii de pastrare 

La temperatura de 15-25 C, in ambalajul original. 
A nu se lasa la indemina copiilor.
 

 

Administrare 

1 doza de 2,0 ml de 2-3 ori pe zi, diluata in putina apa, cu 15 minute �nainte de mesele principale.
 

 

Preparatul diluat se soarbe lent si se tine cit mai mult �n gura pentru favorizarea absorbtiei prin mucoasa bucala.

 

Se poate asocia si cu alte extracte glicerohidroalcoolice, �n functie de boala, durata bolii, virsta etc. La indicatiile medicului se pot schimba asocierile.

Despre coacazul negru :

COACAZUL NEGRU (Ribes nigrum)
Arbust de cultura, rar in flora spontana, inalta pana la 1-2m, cu tulpina dreapta, nespinoasa. Frunza este formata din 3 lobi ascutiti, dintati pe margini. Florile sunt grupate in 5-10 raceme galbui catre exterior si rosietice spre interior. Fruictele, bace sferice negre. Din pacate, la noi acest valoros arbust se cultiva din ce in ce mai rar.

Compozitie chimica

Funzele contin flavonoizi care au componenti principali derivati ai rutinei, ai ziaoquercetinei si ai camferolului. S-au  mai indentificat derivati ai miricetinei si izorhamnetinei. Printre alti componenti, mai enumeram cantitati  mici de ulei esential, proantocianidine, oligozaharide, acid ascorbic, ezime, saruri minerale etc.
Fructele contin 9,5-10% zaharuri, acizi organici: citric si malic, 2,1% proteine, Calciu, Fier 2,1%, Fosfor 3,5 mg%, Potasiu 316 mg%, Sodiu 2,8 mg%, Zinc 3,5 mg%, cupru 1,5 mg%, Clor 3,4 mg%, Flor 0,01 mg%, carotenoide, vitamina B1,B2 , B6, vitamina C 150 mg%, vitamina PP, pigmenti antocianici, flavonoide etc.
Semintele de Coacaz negru au capatat o importanta deosebita in fitoterapie datorita continutului in acizi grasi esentiali (intre care si acidul alfa-linoleic, omega-3 si alti acizi grasi nesaturati de tipul C-18 asemantori cu cei din uleiul de peste).

Farmacologie

Preparatele pe baza de frunze de Coacaz negre au proprietati antialergice si antiinflamatoare, comparabile dupa unii autori cu cele ale indometacinei, extractele din frunzele acestei plante sunt private de ulcerogena produsului de sinteza.
Actiunea preparatelor pe baza de Coacaz negru este datorata prezentei flavonoidelor, in special rutinei. Printre altele, substantele de natura steroidica, intre care lanosterolul, confera preparatelor o actiune similara corticosteroizilor.
Frunzele de Coacaz negruu reduc hemostaza leucocitara si actioneaza pe membrane celulara. De asemenea, reduc producerea de histamine si de chinine a mastocitelor, contribuind in special la granulatia lor. Preparatele pe baza de frunze de Coacaz negru actioneaza si asupra celulelor imunocompetente, fara a modifica eliberarea altor imunoglobine.
Datorita prezentei in frunze a antocianilor si polifenolilor, au actiune antioxidanta, antiinflamatoare si antialergica.
La fel de importanta este si actiunea farmacologica a uleiului obtinut din semintele de Coacaz negru, datorita unor acizi grasi esentiali care nu pot fi sintetizati de organismul uman. Numai acidul gama linoleic (AGL) reprezinta 19% din greutatea semintelor, iar acidul linoleic, 3 si 6 omega se afla in ele in cantitati apreciabile.
Acizii grasi polinesaturati introdusi in dieta sunt precursori ai numeroase substante fundamentale cu activitate biologica.
A.G.L. este un precursor au prostaglandinei implicata in reglarea multor functii glandulare, intre care presiunea arteriala, starile inflamatorii, sinteza colesterolului si multiplicarea ceulalara.
Fructele de Coacaz negru au nu numai valoare alimentara, dar si medicinala. Au efecte tonice generale, maresc rezistenta organismului la procesele infectioase, stimuleaza formarea globulelor rosii, influenteaza cresterea ponderala si formarea oaselor la copii.
Datorita rutozidului solubil, joaca un rol important in prevenirea accidentelor vasculare. Pigmentii antocianici au ca effect marirea ascuitatii vizuale si, datorita acestui fapt, consumarea fructelor de Coacaz negru este utila pentru lucratorii din subteran, aviatori, scafandri, cosmonauti.
Fructele din Coacaz negru maresc diureza  si eliminarea acidului uric  si calculilor urinari.

Recomandari

Preparatele din frunze se recomanda in sindroamele inflamatorii sistemice si locale, in special la nivel digestive si respirator si in sindromul allergic. Se recomanda si in oculorinite, alergii de sezon, in cefaleea vasomotorie, in reumatismul articular si in astmul bronsic.
O atentie deosebita trebuia acordata uleiului obtinut din semintele de Coacaz negru, care dupa cum am vazut, contine acizi grasi polinesaturati si in special A.G.L.
In continuare vom enumara numai cateva dintre utilizarile potentiale clinice ale uleiului obtinut din semintele acestei plante: in afectiunile coronariene, in eczemele atopice si in intarirea sistmeulu imunitar, in scleroza multipla , in tulburari de ciclu menstrual, in alcoolism, in hiperreactivitate, in dermatite cronice etc.

Mod de preparare si administrare

Frunzele sub forma de infuzie, 1 lingura la o cana de apa; 3 cani pe zi. Atat pentru hipertensivi si in arteroscleroza, cat si pentru eliminarea acidului uric si uratilor se fac cure de 6 luni pe an. Din fructe se prepara gemuri, dulceturi, siropurii sau cidru. Din fructele uscate, 2 lingurite la o cana , se prepara o infuzie;  se beau 2-3 cani pe zi. Cu fructele proaspete se fac cure de cel putin 1 luna pe an.
Uleiul de seminte de  Coacaz negru: 2-3 g/zi.

Contraindicatii

Nu prezinta,

Observatii

Am prezentat, mai detailat importanta Coacazul negru prentu a stimula cultivarea acestui valoros arbust.