Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

GREEN SUGAR COOKING 350gr REMEDIA

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


Cultivarea si utilizarea Steviei in industria alimentara a continuat sa se dezvolte treptat si in alte parti ale lumii, tari precum Germania, China, Coreea de Sud, Israel, Brazilia, Paraguai, Columbia etc., fiind importanti producatori si exportatori ai produselor pe baza de Stevie.
   


Supliment alimentar cu indulcitor natural

-Producator:

-Laboratoarele Remedia

-Stevia este un gen de planta de dimensiuni reduse, cu aproximativ 240 de specii, apartinand familiei Asteraceae, familie in care sunt incluse si plante oleaginoase precum floarea soarelui.

-Originara din regiunile subtropicale si tropicale ale Americii de Sud, Stevia a fost descrisa prima data de catre dr. Moises Santiago Bertoni, director al Colegiului de Agricultura din Asuncion, Paraguai, in sec. al XIX-lea.

-Cu toate acestea, Stevia se pare ca era utilizata pentru proprietatile ei, cu mult timp inainte de descoperirea lui Bertoni, de catre indienii Guarani care o numeau kaa he-he, in traducere - iarba cea dulce.

-Acestia utilizau frunzele de Stevie pentru a-si indulci bautura traditionala, un ceai de plante precum si diferite potiuni medicinale pe care vracii tribului le preparau pentru a trata diverse boli.

-Continundu-si studiul asupra Steviei, Bertoni a descoperit noi specii, printre care si pe aceea pe care a denumit-o Stevia rebaudiana, in onoarea chimistului paraguaian Rebaudin, cel care a extras pentru prima data din aceasta planta constituentul sau dulce. Incantat de descoperirea sa, Bertoni afirma: " este suficient un fragment de cateva miligrame din frunza acestei plante uimitoare pentru a resimiti timp de o ora un gust dulceag pe papilele gustative".

-In anul 1908 este culeasa prima recolta de Stevia rebaudiana, totodata consumul sau crescand simtitor in zona Americii Latine.

-In anul 1918, Stevia a fost facuta cunoscuta in Statele Unite ale Americii, fiind prezentata drept o planta noua, non-toxica, cu proprietati asemenatoare zaharului si un impresionant potential comercial.

-Atuurile sale in fata zaharului erau capacitatea de indulcire net superioara si faptul ca nu necesita prelucrare, simpla uscare si maruntire fiind suficiente, pastrandu-se astfel proprietatile naturale ale plantei.

-In anii '30 ai sec.XX, in Japonia, s-a realizat, pe cale chimica, izolarea mai multor compusi din frunzele de Stevie, compusi cunoscuti sub denumirea de stevioside.

-Incepand cu anii' 70 ai secolului trecut, mai mult de 40% din dulciurile si bauturile racoritoare dietetice de pe piata japoneza erau indulcite pe baza de extract din Stevia rebaudiana.

-Cultivarea si utilizarea Steviei in industria alimentara a continuat sa se dezvolte treptat si in alte parti ale lumii, tari precum Germania, China, Coreea de Sud, Israel, Brazilia, Paraguai, Columbia etc., fiind importanti producatori si exportatori ai produselor pe baza de Stevie.

-Companii de renume precum Coca Cola utilizeaza indulcitori naturali pe baza de Stevie in productia unor bauturi racoritoare dietetice.

-Proprietatile sale naturale, non-calorice, hipotensive, antibateriene, fac din Stevie un important adjuvant in tratamentele destinate tratarii diabetului, hipertensiunii arteriale, obezitatii sau cariilor dentare.

-Compozitie:

-Extract uscat din frunze de Stevia rebaudiana,

ingrediente inactive:

-bicarbonat de sodiu,

acid citric anhidru,

amidon

glicolat de sodiu,

stearat de magneziu.

-Caracteristici:

-GREEN SUGAR este un supliment alimentar pe baza de extract uscat din frunze de Stevia rebaudiana, specie originara din America de Sud, pe care indigenii o folosesc de sute de ani ca indulcitor.

-Planta contine o serie de substante bioactive, cum ar fi: vitaminele A si C, fibre alimentare, oligoelemente (zinc, calciu, fosfor, magneziu, crom), precum si steviozida (peste 90%) si rebaudiozida A, substante care ii imprima o putere de indulcire de 300 de ori mai mare ca a zaharului, motiv pentru care, in unele tari (Japonia, Brazilia), este folosita ca indulcitor noncaloric.

-Stevia rebaudiana stimuleaza secretia de insulina (determinand scaderea glicemiei si creste nivelul energetic al organismului) si activitatea cerebrala.

-De asemenea, mareste diureza, scade tensiunea arteriala la persoanele hipertensive, inhiba cresterea si reproducerea microorganismulor implicate in aparitia cariilor dentare (prin efect antibacterian si antifungic).

-Fiind un produs hipocaloric, Stevia mentine greutatea organismului in limite normale prin stimularea si reglarea proceselor digestive. Nu are efecte secundare nici dupa administrarea pe termen lung si nu da dependenta.

-Mod de administrare:

-Pentru comprimatele efervescente: cate 1-2 pliculete, in diverse bauturi non-alcoolice, dupa preferinta, dar nu mai mult de 10 pliculete pe zi;

-Atentionari:

-A se citi indicatiile inainte de utilizare. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.

-Produsul nu nlocuieste un regim variat si echilibrat si un stil de viata sanatos.

-In cazul in care suferiti de afectiuni cronice sau urmati un tratament de lunga durata, cereti sfatul medicului sau farmacistului inaintea administrarii suplimentului.

-Nu este recomandat persoanelor alergice la oricare dintre componentele produsului.

-Administrarea in timpul sarcinii sau alaptarii se face numai la recomandarea medicului.

-A se administra cu prudenta persoanelor diabetice si hipotensive sau carora li se administreaza concomitent medicatie hipoglicemianta sau antihipertensiva.

-A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

-A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.

-A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original, ferit de umiditate si lumina.