Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

CONDIMENT-TURMERIC MACINAT 40g LONGEVITA

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


 Cele mai mari cantitati se pot gasi in lintea fiarta sau in cartofi. Mai mult, apare si in feluri cu orez
   


CONDIMENT-TURMERIC MACINAT 40g SOLARIS BIO

 

CONDIMENT-TURMERIC MACINAT 40g SOLARIS BIO

 

Condiment TURMERIC Macinat, 50 grame

 Turmericul este un condiment important in India, care produce aproape intreaga recolta a globului si consuma 80% din ea.

 Utilizarea turmericului dureaza de aproape 4000 de ani, contemporana cu cultura vedica a Indiei, cand era condimentul principal si avea si semnificatie religioasa.

 In India contemporana, inca mai este adaugat la aproape orice fel de mancare, cu carne sau vegetariana.

 Cele mai mari cantitati se pot gasi in lintea fiarta sau in cartofi. Mai mult, apare si in feluri cu orez (pullao), desi orezul colorat cu turmeric nu este foarte comun in India, ceea ce poate parea surprinzator pentru cei care considera orezul cu curry ca fiind “tipic indian”.

 Cu toate acestea, turmericul face parte din toate pudrele de curry (vezi frunzele de curry pentru mai multe informatii despre acest amestec de condimente anglo indian).

 Datorita influentei indiene, turmericului si a gasit drum si catre bucataria etiopiana (vezi piperul lung).

 In Asia de sud est, condimentul proaspat este preferat celui uscat. In Thailanda, rizomul proaspat este ras si adaugat in felurile cu curry; este de asemenea inclus in pasta galbena de curry (vezi nuca de cocos pentru mai multe informatii despre curry thailandez si pastele de curry).

 Orezul galben (nasi kuning) este popular in insulele rasaritene ale Indoneziei; isi trage culoarea din turmeric proaspat sau uscat. In Bali, singurul loc din Indonezia in care a supravietuit hinduismul, un nasi kuning foarte gustos se prepara din orez, turmeric, lapte de nuca de cocos si frunze aromatice (frunze de dafin indonezian, iarba de lamaie si frunze de pandanus).

 Turmericul este uneori confundat cu sofranul, pentru ca are calitati colorante similare, cu toate ca sofranul da o culoare mai portocalie.

 Cum turmericul nu are si aroma fascinanta a sofranului, nu este un substitut acceptabil, si nici macar o alternativa viabila.

 Turmericul trateaza intestinul iritabil.

 Curcumina, ingredientul care ofera turmericului culoarea galbena, este un antiinflamator eficient.

 Ajuta la combaterea afectiunii intestinului iritabil, a colitelor ulcerative, a artritei reumatoide, a cancerului si a bolii Alzheimer.