Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

FAINA HRISCA 500gr LONGEVITA

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


 Alimentar, protector vascular, vitalizant, remineralizant, tonic general, nutritiv, laxativ, energizant.
   


FAINA HRISCA 500gr SOLARIS BIO

 

Compozitie: Vitamine (B1, B2, B3, B5, E), aminoacizi, acizi grasi, steroli, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, nichel, molibden, fosfor, bor, seleniu).

 

Utilizare / administrare: Maceratul - se consuma pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inintea mesei. Cataplasme: se aplica 2-4 ore, seara sau noaptea, pe locurile dureroase in cazurile de mastoza chistica.

 

Mod de preparare: Macerat: 2 linguri de faina de hrisca se lasa 6-8 ore in 300 ml apa de izvor sau minerala. Cataplasme: faina de hrisca se amesteca cu apa calda pana devine un aluat.

 

Continut: 500 g

 

Indicatii: Alimentar, protector vascular, vitalizant, remineralizant, tonic general, nutritiv, laxativ, energizant.

Se recomanda demineralizare, rahitism, afectiuni cardiace, fragilitate vasculare, dispepsie, enterita, gastrita, tuberculoza rinichilor, ulcer gastro-duodenal, mastoza chistica (la sani), afectiuni renale, osto-articulare (artritism), astenie, surmenaj fizic si psihic, sarcina, lauzie, alaptare, convalescenta, crestere, cancer, infrumusetarea tenului si a pielii.

 

 RETETE:
 1) MACERAT :  2 linguri de faina de hrisca se lasa 6 8 ore in 300 ml apa de izvor sau minerala. Se consuma pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inaintea mesei. Combate oboseala si stresul, este laxativ, regenereaza, da prospetime si stralucire tenului si privirii.

 2) CATAPLASME:   Faina de hrisca se amesteca cu apa calda pana devine un aluat. Se aplica 2 4 ore, seara sau noaptea, pe locurile dureroase in cazurile de mastoza chistica.

 Mod de preparare: ca adaos in supe crema, ciorbe mancaruri, sosuri, budinci, aluaturi, creme, dandu le o savoare deosebita si marindu le valoarea nutritiva.

 3) TURTE DE HRISCA   Se amesteca faina cu apa si sare pana devine un terci subtire. Se acopera si se lasa doua ore apoi se framanta bine aluatul realizat, si se formeaza turte care se coc pe o tabla incinsa sau la cuptor. Se pot face aceleasi turte si in combinatie cu faina de grau, mei, orz, ovaz, orez.

 4) KASHA  100 g faina de hrisca se pun intr un vas cu 150 ml apa fierbinte si sarata. Se acopera si se lasa 10 minute. Se poate combina dupa fantezia si gustul fiecaruia, cu iaurt, branza si smantana, sos de rosii, condimente etc.

 5) GALUSTE DE HRISCA   Se prepara un aluat framantat bine din faina de hrisca, apa si sare. Se formeaza cu mana galuste ce se adauga in apa fierbinte. Cand apa da in clocot, se adauga putina apa rece. La o noua fierbere se ia de pe foc, se scurge apa, iar galustele se stropesc cu apa rece. Se servesc cu sos sau garnitura de legume.

 6) CREMA DE HRISCA   400 g faina de hrisca se pun la inmuiat in 600 ml apa, timp de doua ore. Se adauga coaja rasa de lamaie, stafide, miez de nuca sau de migdale, miere sau zahar invertit, fructe de sezon bine coapte (struguri, mere, pere, caise, piersici, prune etc. Este deosebit de valoroasa ca mic dejun, dand vigoare pentru intreaga zi, sau ca masa de seara. Aceasta compozitie poate fi folosita si ca blat de tort, ornandu se cu o crema de fructe si cremogende porumb.

 7) COSMETIC: Faina de hrisca amestecata cu apa se foloseste pentru curatarea tenului caruia ii da stralucire. Pusa in apa de baie (1 kg faina la 201 apa) catifeleaza pielea, o tonifica si elimina stresurile de orice fel.

 8) PAINE CU HRISCA SI SCORTISOARA:
 Ingrediente: 2 linguri de drojdie, 2 cani de apa fiarta, 1/2 cana lapte dulce, 1/2 cana zahar invertit, 1/2 cana faina de hrisca, 5 ½ cani faina integrala de grau, 2 linguri rase de scortisoara pulbere, 2 ½ lingurite sare, 1 lingurita cu ulei de floarea soarelui, 2 albusuri batute spuma