Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

Naut boabe - 500 gr - SOLARIS BIO

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


Naut boabe bio- 500 gr - SOLARIS BIO

 


   


Naut-ul (Cicer arietinum) , cunoscut si sub denumirea de mazarea berbecilor, este o planta leguminoasa , originara din Asia Mica
Naut-ul este asemanator cu soia si se poate folosi in prepararea chiftelelor, sarmalelor sau pilafurilor, fiind un foarte bun inlocuitor pentru carne, fiind si mai gustos decat soia. Boabele de naut fierte, pisate si apoi amestecate cu pasta din semintele de susan (denumita si tahini) la care se adauga condimente, poarta denumirea de humus , un fel de mancare populara in Orientul apropiat si Balcani. Chiftelele prajite din faina de naut se numesc falafel, populare mai ales in Liban si Israel.

Naut-ul poate constitui chiar un inlocuitor foarte bun pentru cafea. Boabele de naut prajite si macinate au un efect puternic stimulent digestiv si nervos. Naut-ul amestecat cu cafea este asociat uneori cu restrictiile alimentare de pe timpul dictaturii lui Ceausescu, cand cafeaua naturala nu era adesea disponibila ca atare. Cu toate acestea se stie ca din naut si cicoare se poate realiza o cafea naturala foarte buna pentru copii, pentru a le stimula pofta de mancare, iar apa de naut care se obtine prin strecurarea boabelor, este un adevarat elixir de sanatate.

Raceala poate fi combatută cu cate un pahar de apa de naut, conferind o stare de vitalitate. Apa de naut are calitati deosebite care nu se opresc aici, ea fiind apreciata si ca revigorant masculin, marind potenta.

Despre Apa de naut
Apa de naut (adica chiar zeama care rezulta dupa scurgerea boabelor inmuiate) este un adevarat elixir de sanatate, fiind un medicament mentionat in tratatele medicale inca din Antichitate. Consumarea unui pahar pe zi din aceasta zeama este in mod special recomandata in timpul iernii, ferindu-ne de raceli, incalzindu-ne rapid corpul si dandu-ne o stare pronuntata de vioiciune si vitalitate. Este foarte apreciata ca revigorant masculin, marind rapid potenta (in aceasta calitate este foarte apreciat in tarile arabe). Fiind un medicament, veti vedea, foarte puternic, aceasta zeama este contraindicata in febra, hipertensiune, stari de iritabilitate nervoasa (din acest motiv, nu toata lumea suporta acest elixir)

Naut-ul mai este recomandat pentru consum si datorita faptului ca este un aliment nutritiv, diuretic, in astenia fizica si psihica, si in convalescenta.