Producatori
Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale EmagFarmaciaVerde Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

ULEI CATINA BIO DIN SEMINTE 10ml MAYAM

Cod produs:
Recomanda acest produs | Tipareste pagina


ULEI CATINA BIO DIN SEMINTE 10ml MAYAM


Uleiul de catină conține o serie de elemente bioactive rare, este astfel un ulei special cu proprietăți nutritive, revitalizante, antirid, protector solar. Stimulează regenerarea cutanată.

Legenda spune că grecii antici î.Hr. au fost surprinşi să afle că unii cai bolnavi lăsaţi liber să moară de moarte naturală au devenit puternici şi energici din nou. Sursa acestei minuni a fost identificată ca fiind nişte tufe. Era vorba despre arbuştii de cătină, a căror denumire botanică provine de la grecescul "cal strălucit"
   


ULEI CATINA BIO DIN SEMINTE 10ml MAYAM

Uleiul de catină conține o serie de elemente bioactive rare, este astfel un ulei special cu proprietăți nutritive, revitalizante, antirid, protector solar. Stimulează regenerarea cutanată.

Legenda spune că grecii antici î.Hr. au fost surprinşi să afle că unii cai bolnavi lăsaţi liber să moară de moarte naturală au devenit puternici şi energici din nou. Sursa acestei minuni a fost identificată ca fiind nişte tufe. Era vorba despre arbuştii de cătină, a căror denumire botanică provine de la grecescul "cal strălucit"

Cercetările moderne au descoperit o serie de valori nutriţionale şi medicinale ale fructelor de cătina şi implicit a uleiului extras din pulpa sau seminţele boabelor.

AVERTISMENT: a nu se confunda cu uleiul de cătină ce se găseşte uzual în magazinele naturiste, care este un macerat şi prin urmare elementele active sunt mult diluate!

Uleiul de cătină, în special cel extras din seminţe, conţine o abundenţă de substanţe bioactive. Cam 90% din compoziţie este reprezentată de acizii graşi nesaturaţi. Excepţional de bogat în vitamina E, A, D, C, D şi K, caroten, flavonoide, fitosteroli, serotonină, aminoacizi şi oligoelemente, inclusiv fier, zinc, calciu, mangan, seleniu, iod etc, care sunt atât de importanţi pentru sănătate.

Metoda de obţinere: prin extracţie CO2 din seminţele boabelor

DESPRE extracţia CO2: este o metodă ecologică non-poluantă de înaltă tehnologie ce permite obţinerea unui randament superior presării la rece, în special acolo unde materia primă are un preţ mare şi se procesează de regulă volume mici. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea şi nedeteriorarea elementelor plantei.

Ţara de provenienţă: Germania

CALITATE: Ulei de Catină BIO, MAYAM-


Prezentare: lichid galben-portocaliu, vâscozitate medie, miros uleios caracteristic uşor acidulat. Textura este fină, destul de seacă.

Componenţi principali: o serie de elemente bioactive interesante şi rare, doze ridicate de acizi graşi nesaturaţi, vitamina E, C, A, K, B1, B2, acid folic, carotinoide, aminoacizi esenţiali, flavonoide, omega 3 şi omega 6, fitosteroli

Proprietăţi
nutritiv, revitalizant, restaurator
regenerator, cicatrizant
hidratant
protector solar, ajută la refacerea efectelor dăunătoare ale radiaţiilor solare
antirid
antiinflamator
stimulează regenerarea şi oxigenarea celulelor
ajută la prevenirea formării petelor de vârstă
contribuie la vindecarea pielii crăpate, descuamate
transportă şi alte ingrediente active în piele
ajută la prevenirea deteriorării pielii din cauza radiaţiilor solare UV
ajută pielea pentru a reţine umezeala
ajută la reducerea apariţiei ridurilor
conferă alinare pielii deshidratate şi ultrasensibile
util în combaterea condiţiilor de eczeme, psoriazis, stări post-operatorii


Recomandări
dermatită atopică
eczeme, psoriazis
arsuri, tăieturi, cicatrici şi răni care se vindecă greu
degerături
pielea iritată sau uscată
prurit
ulcere cutanate, piele opărită
vătămări de la radiaţii şi arsuri solare
pigmentare postpartum
regenerarea ţesuturilor
acnee
rozacee
candidoză cutanată
mătreaţă
seboree
unghii afectate de fungi

inclus în compoziţii cosmetice în concentraţie regulară de de 2-10% la faza uleioasă
ca ingredient în compoziţii antiage restructurante şi revitalizante pentru ten
ca ingredient uleiuri şi unguente pentru tratamentul pielii afectate de diverse probleme
ca ingredient într-o compoziţie de protecţie solară într-un procent maxim de 10%

Păstrare:
fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original. Se poate păstra la frigier.

Date de siguranţă:
non-iritant, non-toxic, non-alergizant
este un ulei concentrat, nu depăşiţi dozajul recomandat
nu lăsaţi la îndemâna copiilor
uz extern!